Milovníci nepečených receptů zbystřete! Máme pro vás něco extrémně chutného, sytého a na pohled krásného. Musíme vás však varovat, že při přípravě si trošku zašpiníte ruce. A vlastně i mixér. Výsledkem jsou však krémové vegan řezy, které se doslova rozplývají v puse. Mražené ovoce navíc skvěle osvěží.
Obsahuje
- 202 kcal
- 12,7 g sacharidů
- 16,2 g tuků
- 3,7 g bílkovin
Ingredience
- 100 g datlí
- 30 g kokosu
- 20 g mandlového másla
- 30 g pekanových ořechů
- 35 g mandlí
- 30 g vlašských ořechů
- 290 g kešu ořechů
- 65 g čekankového sirupu
- 1 lžíce šťávy z limetky
- 70 g kokosového oleje
- 25 g kokosu
- 100 ml kokosového mléka
- 40 g malin
Postup
-
Kešu si dopředu namočíme přes noc do studené vody. Proces můžeme urychlit, když kešu zalijeme vroucí vodou a necháme odležet přibližně hodinu. Vodu z kešu ořechů slijeme a ořechy rozmixujeme spolu s kokosem, kokosovým mlékem a kokosovým olejem na hladký krém. Dochutíme čekankovým sirupem a limetkovou šťávou.
-
Na základ si rozmixujeme datle (když jsou tvrdé, tak je na pár minut zalijeme vroucí vodou), kokos, mandlové máslo a směs ořechů podle vlastní chuti (my zvolili pekany, mandle a vlašáky). Směs natlačíme rukama do vhodné formy vyložené pečícím papírem.
-
Přibližně polovinu krému rozetřeme na základ. Do krému jemně vtlačíme maliny nebo jiné ovoce.
-
Druhou polovinu krému rozmixujeme s ovocem a opatrně rozetřeme po světlé vrstvě. Ozdobíme ovocem a dáme na několik hodin zamrazit. Před konzumací necháme pár minut rozmrazit v pokojové teplotě.
-
Tak dobrou chuť a dejte nám na Instagramu pod označením @aktinrecepty vědět, jak vám chutnalo!