Mražené vegan řezy

Kristína Močková
Kristína Močková
45 min. 45 min. přípravy, tuhnutí
72 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Mražené vegan řezy

Milovníci nepečených receptů zbystřete! Máme pro vás něco extrémně chutného, sytého a na pohled krásného. Musíme vás však varovat, že při přípravě si trošku zašpiníte ruce. A vlastně i mixér. Výsledkem jsou však krémové vegan řezy, které se doslova rozplývají v puse. Mražené ovoce navíc skvěle osvěží.

Obsahuje 1 kus řezu, přibližně 56g

  • 202 kcal
  • 12,7 g sacharidů
  • 16,2 g tuků
  • 3,7 g bílkovin

Ingredience

Na základ
Na krémovou vrstvu

Postup

  1. Kešu si dopředu namočíme přes noc do studené vody. Proces můžeme urychlit, když kešu zalijeme vroucí vodou a necháme odležet přibližně hodinu. Vodu z kešu ořechů slijeme a ořechy rozmixujeme spolu s kokosem, kokosovým mlékem a kokosovým olejem na hladký krém. Dochutíme agáve a limetkovou šťávou.

  2. Na základ si rozmixujeme datle (když jsou tvrdé, tak je na pár minut zalijeme vroucí vodou), kokos, mandlové máslo a směs ořechů podle vlastní chuti. Směs natlačíme rukama do vhodné formy vyložené pečícím papírem. 

  3. Přibližně polovinu krému rozetřeme na základ. Do krému jemně vtlačíme maliny nebo jiné ovoce.Mražené vegan řezy

  4. Druhou polovinu krému rozmixujeme s ovocem a opatrně rozetřeme po světlé vrstvě. Ozdobíme ovocem a dáme na několik hodin zamrazit. Před konzumací necháme pár minut rozmrazit v pokojové teplotě.Mražené vegan řezy

  5.  Dejte nám pod #aktinrecepty vědět, jak vám chutnalo :) Mražené vegan řezyMražené vegan řezy

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
72 Líbí se mi Uložit recept