Osvěžující krémové vegan řezy, které se vám doslova rozplynou na jazyku

Kristína Močková
Kristína Močková před 4 měsíci
3 minuty čtení
Osvěžující krémové vegan řezy, které se vám doslova rozplynou na jazyku
28

Milovníci nepečených receptů zbystřete! Máme pro vás něco extrémně chutného, sytého a na pohled krásného. Musíme vás však varovat, že při přípravě si trošku zašpiníte ruce. A vlastně i mixér. I když nám to trvalo déle, něž jsme předpokládali, opravdu za to stojí. Výsledkem jsou krémové vegan řezy, které se doslova rozplývají v puse. Mražené ovoce navíc skvěle osvěží. Už tedy chybí jen pěkné počasí.  

Budeme potřebovat: 

1558539871_a_2830.jpg

Na základ:

Na krémovou vrstvu:

Doba přípravy: 45 min (+několik hodin tuhnutí) 

1558540521_a_2830.jpg

Postup:

  1. Kešu si dopředu namočíme přes noc do studené vody. Proces můžeme urychlit, když kešu zalijeme vroucí vodou a necháme odležet přibližně hodinu. Vodu z kešu ořechů slijeme a ořechy rozmixujeme spolu s kokosem, kokosovým mlékem a kokosovým olejem na hladký krém. Dochutíme agáve a limetkovou šťávou.
  2. Na základ si rozmixujeme datle (když jsou tvrdé, tak je na pár minut zalijeme vroucí vodou), kokos, mandlové máslo a směs ořechů podle vlastní chuti. Směs natlačíme rukama do vhodné formy vyložené pečícím papírem. 
    1558539940_a_2830.jpg
  3. Přibližně polovinu krému rozetřeme na základ. Do krému jemně vtlačíme maliny nebo jiné ovoce.
    1558540006_a_2830.jpg
    Druhou polovinu krému rozmixujeme s ovocem a opatrně rozetřeme po světlé vrstvě. Ozdobíme ovocem a dáme na několik hodin zamrazit. Před konzumací necháme pár minut rozmrazit v pokojové teplotě.
    1558540021_a_2830.jpg
     Dejte nám pod #aktinrecepty vědět, jak vám chutnalo :) 

Jeden kus vychází na:

  • 56 gramů
  • 202 kcal
  • 16,2 g tuku
  • 12,7 g sacharidů
  • 3,7 g bílkovin 
1558540199_a_2830.jpg
Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku