Super jednoduchá a super nadýchaná low carb roláda s bohatou krémovou náplní, kterou perfektně doplní svěží chuť malin. Postup je jednoduchý, takže ho zvládne opravdu každý. Do půl hodinky budete mít v lednici připravený dezert, na kterém si s chutí smlsnou i ti, kteří low carb stravě zrovna neholdují.
1 porce obsahuje
- 88 kcal
- 2,5 g sacharidů
- 7 g tuků
- 3,7 g bílkovin
Na 21 porcí
- 5 vajec
- 60 g práškového sladidla
- 40 celozrnných špaldových mouk
- 1 balení tvarohu
- 1 balení mascarpone
- 30 g práškového sladidla
- 20 g lyofilizovaných malin
Postup
-
Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme se špetkou soli na hustý sníh. Žloutky vyšleháme spolu se sladidlem do husté pěny. K žloutkům přimícháme prosetou mouku, promícháme a opatrně (čti jemně, pomalu a po částech) přidáváme sníh.
-
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, roztáhneme do stran a uhladíme. Pečeme 10 minut na 160 stupňů.
-
Upečené těsto necháme pár minut venku z trouby a ještě teplé ho srolujeme. Srolované necháme i vychladnout.
-
Na krém si vyšleháme tvaroh spolu s mascarpone a podle chuti osladíme. Nakonec přimícháme lyofilizované maliny (15 g), které jsme si předtím v hmoždíři rozdrtili na prach.
-
Roládu pomalu rozmotáme, naplníme krémem (menší množství si odložíme na ozdobení) a znovu srolujeme. Necháme pár hodin odležet v ledničce. Roládu před podáváním potřeme zbylým krémem, ozdobíme zbylými 5 gramy lyo malin nebo čerstvým ovocem a podáváme.
-
Dejte nám pod #aktinrecepty vědět, jak vám chutnala :).