Nebesky nadýchaná malinová roláda nejen pro fanoušky low carb

Kristína Močková
Kristína Močková před 11 měsíci
3
25 min. 15 min. přípravy, 10 min. pečení
Nebesky nadýchaná malinová roláda nejen pro fanoušky low carb

Super jednoduchá a super nadýchaná low carb roláda s bohatou krémovou náplní, kterou perfektně doplní svěží chuť malin. Postup je jednoduchý, takže ho zvládne opravdu každý. Do půl hodinky budete mít v lednici připravený dezert, na kterém si s chutí smlsnou i ti, kteří low carb stravě zrovna neholdují.

1 porce obsahuje

  • 88 kcal
  • 2,5 g sacharidů
  • 7 g tuků
  • 3,7 g bílkovin

Na 21 porcí

Na těsto
Na krém

Postup

  1. Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme se špetkou soli na hustý sníh. Žloutky vyšleháme spolu se sladidlem do husté pěny. K žloutkům přimícháme prosetou mouku, promícháme a opatrně (čti jemně, pomalu a po částech) přidáváme sníh. 

  2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, roztáhneme do stran a uhladíme. Pečeme 10 minut na 160 stupňů. 

  3. Upečené těsto necháme pár minut venku z trouby a ještě teplé ho srolujeme. Srolované necháme i vychladnout. 

  4. Na krém si vyšleháme tvaroh spolu s mascarpone a podle chuti osladíme. Nakonec přimícháme lyofilizované maliny (15 g), které jsme si předtím v hmoždíři rozdrtili na prach.

  5. Roládu pomalu rozmotáme, naplníme krémem (menší množství si odložíme na ozdobení) a znovu srolujeme. Necháme pár hodin odležet v ledničce. Roládu před podáváním potřeme zbylým krémem, ozdobíme zbylými 5 gramy lyo malin nebo čerstvým ovocem a podáváme. 

  6. Dejte nám pod #aktinrecepty vědět, jak vám chutnala :).

Poděkuj autorovi
14 lidí již poděkovalo
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu