Nebesky nadýchaná malinová roláda nejen pro fanoušky low carb

Kristína Močková
Kristína Močková před 9 měsíci
3
Nebesky nadýchaná malinová roláda nejen pro fanoušky low carb

Super jednoduchá a super nadýchaná low carb roláda s bohatou krémovou náplní, kterou perfektně doplní svěží chuť malin. Postup je jednoduchý, takže ho zvládne opravdu každý. Do půl hodinky budete mít v lednici připravený dezert, na kterém si s chutí smlsnou i ti, kteří low carb stravě zrovna neholdují.

Budeme potřebovat: 

1553205971_a_2457.jpg

Na krém:

1553206924_a_2457.jpg

Doba přípravy: 15 min
Doba pečení: 10 min

Postup:

  1. Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme se špetkou soli na hustý sníh. Žloutky vyšleháme spolu se sladidlem do husté pěny. K žloutkům přimícháme prosetou mouku, promícháme a opatrně (čti jemně, pomalu a po částech) přidáváme sníh. 
  2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, roztáhneme do stran a uhladíme. Pečeme 10 minut na 160 stupňů. 
    1553206301_a_2457.jpg
  3. Upečené těsto necháme pár minut venku z trouby a ještě teplé ho srolujeme. Srolované necháme i vychladnout. 
    1553206324_a_2457.jpg
  4. Na krém si vyšleháme tvaroh spolu s mascarpone a podle chuti osladíme. Nakonec přimícháme lyofilizované maliny, které jsme si předtím v hmoždíři rozdrtili na prach.
    1553206351_a_2457.jpg
    Roládu pomalu rozmotáme, naplníme krémem (menší množství si odložíme na ozdobení) a znovu srolujeme. Necháme pár hodin odležet v ledničce. Roládu před podáváním potřeme zbylým krémem, ozdobíme lyo malinami nebo čerstvým ovocem a podáváme. 
    1553206885_a_2457.jpg

Dejte nám pod #aktinrecepty vědět, jak vám chutnala :).

Roládu jsme nakrájeli na 21 kusů, z toho jeden má:

  • 88 kcal
  • 7 g tuku
  • 2,5 g sacharidů
  • 3,7 g bílkovin
Poděkuj autorovi
12 lidí již poděkovalo

Diskuze k článku