Roláda nemusí být vždy nezdravý dezert plný máslového krému. Pojď si s námi udělat tuhle odlehčenou verzi, která je navíc plná bílkovin a tak tě zasytí na delší dobu.
1 porce obsahuje
- 207 kcal
- 18 g sacharidů
- 7 g tuků
- 18 g bílkovin
Na 10 porcí
- 4 vejce
- 4 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce špaldové mouky
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce proteinu na pečení
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1 špetka soli
- 3 lžíce vody
- 2 tvarohy
- 1 ricotta
- 50 g čekankového sirupu
- 1 vanilkový cukr
- 20 g borůvek
- 20 g malin
Postup
-
Na těsto si nejprve smíchej sypké ingredience (3 lžíce špaldové mouky, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce proteinu na pečení, 1 lžička kypřícího prášku).
-
V jedné misce vyšlehej bílky se špetkou soli v tuhý sníh, v druhé pak žloutky s cukrem v hladkou pěnu.
-
Poté vše opatrně smíchej a rovnoměrně rozetři na plech vyloženým pečícím papírem. Dej péct do trouby na 175 °C asi 10 minut. Ještě teplé zaroluj do tvaru rolády pomocí utěrky.
-
Mezitím si udělej náplň. Tvarohy v kostce, ricottu, čekankový sirup a vanilkový cukr vymíchej do hladkého krému.
-
Vychladlou roládu naplň 3/4 krému, zaroluj a vrch potři zbylou 1/4 krému. Navrch ještě můžeš ozdobit lesním ovocem a dej chladit do druhého dne do lednice.
-
Druhý den už vychutnávej.
Dobrou chuť!