Staří Italové by se pravděpodobně několikrát protočili v hrobě, kdyby zjistili, jak jsme z jejich tradiční kalorické bomby udělali dezert pro fitnessáky, dietáře i skalní vyznavače zdravé stravy. Jeden kousek obsahuje necelých 200 kalorií, ale pochutnáte si na něm stejně jako na klasickém tiramisu v pravé italské kavárně.
1 porce obsahuje
- 125 kcal
- 15 g sacharidů
- 2 g tuků
- 11 g bílkovin
Na 8 porcí
- 120 g piškotů
- 150 ml Vilgain instantní kávy
- 1 balení vanilkového pudingu
- 250 ml mléka
- 300 g tvarohu
- 30 g vanilkového proteinu
- 10 g kakaa
Postup
-
Jako první připravíme kávu a necháme ji vychladnout. -
Pudink uvaříme z polovičního množství mléka, než je uvedeno na obale a také ho necháme vychladnout.
-
Do kávy namáčíme piškoty tak, aby se jen lehce nasákly, ale nerozmočily. Následně je klademe na dno dortové formy o průměru 20 cm.
-
V míse společně ušleháme připravený pudink, tvaroh a proteinový prášek. Polovinu krému rovnoměrně naneseme na piškoty a poklademe jej další vrstvou piškotů. Zakryjeme zbylým krémem.
-
Tiramisu dáme chladit do lednice. V ideálním případě porazíme nedočkavost a necháme ho tam přes noc.
-
Před rozkrojením rovnoměrně posypeme povrch kakaem. Můžeme si pomoci sítkem.
-
Celé to nafotíme na Instagram a označíme hashtagem #aktinrecepty.