Když říkáme, že je tenhle dezert jednoduchý, myslíme to fakt vážně – těsto je jen tří ingrediencí, a k tomu všemu navíc bezlepkové. Tahle roláda, která chutná jako z cukrárny, ale má výživové hodnoty, co potěší každého fanouška zdravého životního stylu, tě bude fakt bavit! Banánové těsto je přirozeně sladké, nadýchané a plné bílkovin. Díky rychlé a snadné přípravě ji stihneš klidně i ve všední den a ten krém z tvarohu, jahod a mandlí? Banger! 🔥
1 porce obsahuje
- 180 kcal
- 16,2 g sacharidů
- 4 g tuků
- 17 g bílkovin
Na 6 porcí
- 2 banány
- 2 vejce
- 30 g vanilkového proteinu
- 250 g měkkého tvarohu
- 150 g řeckého jogurtu
- 10 kapek jahodových stevia drops
- 15 g jahodového proteinu
- 50 g jahodového džemu
- 20 g jahodového prebiotic toppingu
- 15 g mandlí v bílé čokoládě s malinovým prachem
- 100 g jahod
Postup
-
Na těsto odděl bílky od žloutků. -
Z bílků vyšlehej tuhý sníh. Žloutky spolu s banány rozmixuj ponorným mixérem.
-
K této směsi přidej protein a promíchej. Následně opatrně přimíchej sníh z bílků.
-
Těsto rozetři na plech vystlaný pečícím papírem a peč při teplotě 180 °C 15 minut.
-
Po dopečení stáhni pečící papír, sroluj, zabal do utěrky a nech vychladnout.
-
Na krém si smíchej všechny ingredience ze seznamu.
-
Plát těsta potři jahodovým džemem. Následně po celé vrstvě rozetři připravený krém. Část krému si odlož na vršek rolády.
-
Na krém přidej nakrájené jahody.
-
Opatrně sroluj a vrch potři zbylým krémem, polij toppingem a dozdob nasekanými mandlemi v čokoládě.
-
Nech alespoň půl hodiny ztuhnout a enjoy.









