Dezertů není nikdy dost. Obzvlášť těch čokoládových a jednoduchých na přípravu. Udělej si s námi svačiny dopředu, ať můžeš ráno jen popadnout tašku a jít. Dezert je vhodný i pro bezlepkáře, a to díky pohankové mouce.
1 porce obsahuje
- 353 kcal
- 27 g sacharidů
- 14 g tuků
- 30 g bílkovin
Na 6 porcí
- 100 g pohankové mouky
- 20 g kakaa
- 2 lžíce třtinového cukru
- 30 g Grass Fed Whey Proteinu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 30 g čokoládového ghee
- 2 vejce
- 120 ml mléka
- 15 g kakaových bobů
- 2 nízkotučné tvarohy
- 6 bílých jogurtů
- 2 lžíce javorového sirupu
Postup
-
Troubu si předehřej na 175 °C.
-
V míse smíchej sypké ingredience na korpus (mouka, kakao, cukr, kypřící prášek, čokoládový protein). V mikrovlnce si rozehřej čokoládové ghí a přidej k sypkým ingrediencím společně s mlékem a vejci.
Vymíchej hladké těsto, vlij do formy vyloženou pečícím papírem a dej péct cca na 15 minut.
-
Na krém smíchej vše potřebné (jogurt, tvaroh, sirup a kakaové boby) a dej chladit do lednice.
-
Vychladlý korpus rozdrob a připrav si 6 sklenic.
-
Teď hurá vrstvit - 3 lžíce korpusu, 3 lžíce krému, to samé ještě jednou, no a celé to zakonči další dávkou těsta.
-
Zatni zuby a na noc dej dezert do lednice odležet.
A ráno dobrou chuť!