Proteinový dezert do skleničky bez lepku

Karolína Kramářová
Karolína Kramářová
45 min.
28 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Proteinový dezert do skleničky bez lepku

Dezertů není nikdy dost. Obzvlášť těch čokoládových a jednoduchých na přípravu. Udělej si s námi svačiny dopředu, ať můžeš ráno jen popadnout tašku a jít. Dezert je vhodný i pro bezlepkáře, a to díky pohankové mouce.

1 porce obsahuje 1 sklenička

  • 353 kcal
  • 27 g sacharidů
  • 14 g tuků
  • 30 g bílkovin

Na 6 porcí

Korpus:
Krém:
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Proteinový dezert do skleničky bez lepkuTroubu si předehřej na 175 °C.

  2. V míse smíchej sypké ingredience na korpus (mouka, kakao, cukr, kypřící prášek, čokoládový protein). V mikrovlnce si rozehřej čokoládové ghí a přidej k sypkým ingrediencím společně s mlékem a vejci.

    Vymíchej hladké těsto, vlij do formy vyloženou pečícím papírem a dej péct cca na 15 minut.Proteinový dezert do skleničky bez lepku

  3. Na krém smíchej vše potřebné (jogurt, tvaroh, sirup a kakaové boby) a dej chladit do lednice.

  4. Vychladlý korpus rozdrob a připrav si 6 sklenic.Proteinový dezert do skleničky bez lepku

  5. Teď hurá vrstvit - 3 lžíce korpusu, 3 lžíce krému, to samé ještě jednou, no a celé to zakonči další dávkou těsta.

  6. Zatni zuby a na noc dej dezert do lednice odležet.

    A ráno dobrou chuť!Proteinový dezert do skleničky bez lepku

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
28 Líbí se mi Uložit recept