Salát do skleničky je skvělou svačinou do práce nebo na cesty. Zelenina v ní vydrží déle čerstvá a pokud se vám sklenice převrátí (a má kvalitní uzávěr), nevyteče z ní ani kapka.
1 porce obsahuje
- 285 kcal
- 28 g sacharidů
- 10 g tuků
- 19 g bílkovin
Na 3 porce
Na salát
- 100 g sterilované kukuřice
- 140 g cherry rajčat
- 100 g okurky
- 120 g kuskusu
- 100 g ready to eat cizrny
- 120 g tuňáka ve vlastní šťávě
Na dressing
- 2 lžíce arašídového másla
- 1 lžíce šťávy z limetky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
- 2 čajové lžičky olivového oleje
- 1 čajová lžička medu
- špetka himalájské soli
Postup
-
V míse smícháme suroviny na dressing a vše pořádně promícháme. Takto připravený dressing rozdělíme do sklenic.
-
Jako druhou vrstvu salátu přidáme nakrájená rajčata, okurku a kukuřici. Poté přidáme uvařený kuskus, cizrnu a nakonec tuňáka.
-
Skleničky důkladně uzavřeme a před otevřením skleničku protřepeme, aby se dressing dostal všude.