Steak z tuňáka v sezamu se salátem

Aktin
Aktin Redakce
35 min. plus 30 minut marinování tuňáka
2 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Steak z tuňáka v sezamu se salátem
ilustrační obrázek, zdroj: cookingwithcocktailrings.com

Tenhle recept přináší kombinaci chutí a textur, a to díky tomu, že se steak z tuňáka obalí v sezamových semínkách a griluje se. Třešničku na dortu mu pak jednoznačně dodá salát s avokádem a limetkou, který celému jídlu přinese svěžest a příjemnou kyselost.

1 porce obsahuje 1 filet tuňáka, miska salátu

  • 779 kcal
  • 19 g sacharidů
  • 54 g tuků
  • 44 g bílkovin

Na 2 porce

  • 300 g steaku z tuňáka
  • 80 g sezamu
  • 60 ml sójové omáčky
  • 2 čajové lžičky medu
  • 2 čajové lžičky Rybí omáčky
  • 1 čajová lžička zázvoru
  • 1/2 čajové lžičky červeného pepře
  • 1 avokádo
  • 40 ml šťávy z limetky
  • 200 g hlávkového salátu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Nejdříve připravíme marinádu na tuňáka. Smícháme sójovou omáčku, med, rybí omáčku, zázvor a červený pepř.

  2. Tuňáka nakrájíme na steaky a potřeme marinádou z obou stran. Necháme marinovat alespoň 30 minut.

  3. V další misce smícháme sezamová semínka a steaky z tuňáka v nich opatrně obalíme.

  4. Rozpálíme grilovací pánvičku a vložíme na ni steaky. Grilujeme asi 2‑3 minuty z každé strany, dokud nejsou krásně zhnědělé z obou stran a uvnitř zůstávají růžové a šťavnaté.

  5. Mezitím si připravíme salát. Smícháme olivový olej s limetkovou šťávou, osolíme a opepříme podle chuti a přidáme salát s avokádem.

  6. Hotové steaky z tuňáka nakrájíme na plátky a podáváme s připraveným salátem. Dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
2 Líbí se mi Uložit recept