Tenhle recept přináší kombinaci chutí a textur, a to díky tomu, že se steak z tuňáka obalí v sezamových semínkách a griluje se. Třešničku na dortu mu pak jednoznačně dodá salát s avokádem a limetkou, který celému jídlu přinese svěžest a příjemnou kyselost.
1 porce obsahuje
- 779 kcal
- 19 g sacharidů
- 54 g tuků
- 44 g bílkovin
Na 2 porce
- 300 g steaku z tuňáka
- 80 g sezamu
- 60 ml lupinové amino omáčky
- 2 čajové lžičky medu
- 2 čajové lžičky rybí omáčky
- 1 čajová lžička zázvoru
- 1/2 čajové lžičky červeného pepře
- 1 avokádo
- 40 ml šťávy z limetky
- 200 g hlávkového salátu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
-
Nejdříve připravíme marinádu na tuňáka. Smícháme lupinovou amino omáčku, med, rybí omáčku, zázvor a červený pepř.
-
Tuňáka nakrájíme na steaky a potřeme marinádou z obou stran. Necháme marinovat alespoň 30 minut.
-
V další misce smícháme sezamová semínka a steaky z tuňáka v nich opatrně obalíme.
-
Rozpálíme grilovací pánvičku a vložíme na ni steaky. Grilujeme asi 2‑3 minuty z každé strany, dokud nejsou krásně zhnědělé z obou stran a uvnitř zůstávají růžové a šťavnaté.
-
Mezitím si připravíme salát. Smícháme olivový olej s limetkovou šťávou, osolíme a opepříme podle chuti a přidáme salát s avokádem.
-
Hotové steaky z tuňáka nakrájíme na plátky a podáváme s připraveným salátem. Dobrou chuť!