Tyhle tuňákové kuličky jsou snadné a velmi rychle hotové. Navíc jemně pikantní a plné bílkovin. V kombinaci s pečenou sezónní zeleninou tak vykouzlíte skvělý oběd či večeři, kterou budete chtít jíst pořád! :)
Nákup použitých surovin pro recept
42 Kč
159 Kč
1 porce obsahuje
- 57 kcal
- 6 g sacharidů
- 5 g tuků
- 2 g bílkovin
Na 12 porcí
- 120 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 100 g quinoi
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 čajová lžička libečku
- 4 ml avokádového oleje
- sůl
- pepř
Postup
-
Quinou uvařte podle návodu a nechte vychladit. -
Plech vyložte pečicím papírem a troubu si předehřejte na 180 °C.
-
Červenou cibuli a česnek nakrájejte na malé kousky a ve větší míse smíchejte s tuňákem, quinoou, vejcem, hořčicí, libečkem, solí a pepřem.
-
Ze směsi tvořte středně velké kuličky, dejte je na plech a potřete olejem.
-
Poté kuličky pečte 20 minut dozlatova a podávejte s pečenou zeleninou.
-
Dobrou chuť!