Pokud milujete saláty a nechcete se jich vzdát ani v zimě, připravte si jednoduchý salát z hnědé čočky se zeleninou. Perfektně se k němu hodí pečený losos, který v kombinaci s čočkou chutná opravdu báječně. Když navíc použijete #readytoeat čočku, oběd máte v cuku letu.
1 porce obsahuje
- 638 kcal
- 45 g sacharidů
- 28 g tuků
- 45 g bílkovin
Na 2 porce
- 250 g lososa
- 150 g hnědé čočky
- 200 g žluté papriky
- 100 g cherry rajčat
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce balsamica
- bazalka
- himalájská sůl
- pepř
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- citrónová kůra
Postup
-
Lososa dáme do formy na pečení, zakápneme ho citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme a opepříme. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut.
-
Hnědou čočku vsypeme do mísy. Zeleninu nakrájíme a přidáme ji k čočce. Vedle v malé misce smícháme dvě lžíce olivového oleje s javorovým sirupem a balsamicem. Takto připravenou zálivku vlijeme do salátu. Přidáme hrst nasekané čerstvé bazalky, sůl, pepř a vše promícháme.
-
Salát naservírujeme na talíř, přidáme upečeného lososa a navrch nastrouháme citronovou kůru.