Pečený losos s čočkovým salátem

Michaela Šupáková
Michaela Šupáková před 6 měsíci
30 min.
Uložit recept
Pečený losos s čočkovým salátem

Pokud milujete saláty a nechcete se jich vzdát ani v zimě, připravte si jednoduchý salát z hnědé čočky se zeleninou. Perfektně se k němu hodí pečený losos, který v kombinaci s čočkou chutná opravdu báječně.  Když navíc použijete #readytoeat čočku, oběd máte v cuku letu.

1 porce obsahuje

  • 638 kcal
  • 45 g sacharidů
  • 28 g tuků
  • 45 g bílkovin

Na 2 porce

Postup

  1. Lososa dáme do formy na pečení, zakápneme ho citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme a opepříme. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut.Pečený losos s čočkovým salátem

  2. Hnědou čočku vsypeme do mísy. Zeleninu nakrájíme a přidáme ji k čočce. Vedle v malé misce smícháme dvě lžíce olivového oleje s javorovým sirupem a balsamicem. Takto připravenou zálivku vlijeme do salátu. Přidáme hrst nasekané čerstvé bazalky, sůl, pepř a vše promícháme. 

    Pečený losos s čočkovým salátem

  3. Salát naservírujeme na talíř, přidáme upečeného lososa a navrch nastrouháme citronovou kůru. 

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
31 Líbí se mi Uložit recept