Inspirací na jednoduchá a osvěžující jídla není nikdy dost. A v letním období, kdy jsme přirozeně více venku a na vyvařování v kuchyni nemáme čas ani náladu, to platí dvojnásob.
Tak pojďme omrknout tento salátový recept. 👀
1 porce obsahuje
- 464 kcal
- 38 g sacharidů
- 21 g tuků
- 28 g bílkovin
Na 2 porce
Na salát:
- 120 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 150 g ready to eat cizrny
- 50 g quinoy červené
- rukola
- 30 g cherry rajčat
- 10 g černých oliv
- 25 g sterilované kukuřice
Zálivka:
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce citronové šťávy
- granulovaný česnek
- himalájská sůl
- pepř
Na ozdobu:
- 1 lžíce slaného ořechového másla BBQ Bacon
- 10 g pražených dýňových semínek
Postup
-
Quinou uvaříme podle návodu na obalu.
-
Na dno misky pak vložíme rukolu, tuňák, cizrnu, uvařenou quinou a zeleninu dle vlastní fantazie.
-
Připravíme si zálivku a to tak, že smícháme všechny zmíněné ingredience.
-
Doprostřed misky dáme Vilgain BBQ Nut Spread, ozdobíme dýňovým semínkem, zalijeme zálivkou a podáváme.
Dobrou chuť.