Zimní salát s pečenou zeleninou

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová před 7 měsíci
50 min.
Uložit recept
Zimní salát s pečenou zeleninou

Naplnit denní doporučený příjem zeleniny v létě není žádný problém. Je chutná, levná a dostupná. Během aktuálního období už to může být větší oříšek. Dnešním receptem ti ukážeme, že zeleninu můžeš jíst i jinak než čerstvou. Tenhle netradiční salát z pečené zeleniny nejen že krásně vypadá, ale i skvěle chutná. Taky snadno zapadne i do vegetariánského jídelníčku. 

1 porce obsahuje

  • 440 kcal
  • 55 g sacharidů
  • 16 g tuků
  • 17 g bílkovin

Na 2 porce

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 stupňů a připravte si zeleninu: řepu zabalte do alobalu, dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 50 minut.

    Do mísy dejte kapustičky, dýni a batáty nakrájené na menší kostky. Přidejte lžíci olivového oleje, lžíci balsamica, lžičku sušeného česneku, osolte a zamíchejte. Máte rádi pálivé? Přidat můžete i trochu chilli a uzené papriky.Do jiné misky dejte balení "ready to eat" cizrny, opět lžíci oleje, osolte a opět dochuťte. Hodí se uzená paprika, tyminán, rozmarýn nebo česnek.Zimní salát s pečenou zeleninou
  2. Takto připravenou směs zeleniny i cizrnu přidejte k řepě a pečte cca 30 minut, dokud nebude měkká a cizrna křupavá.

    Po upečení nechte mírně vychladnout.

    Mezitím si připravte hluboké talíře, do nich čerstvý listový špenát nebo jinou směs salátů. 

    Na to přidejte pečenou zeleninu, cizrnu, nadrobte fetu a ozdobte nasekanými mandlemi.Zimní salát s pečenou zeleninouZimní salát s pečenou zeleninou

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
39 Líbí se mi Uložit recept