Novoroční restart? Co zkusit tenhle netradiční salát z pečené zeleniny, který nejen že krásně vypadá, ale taky skvěle chutná.
Navíc naplnit denní doporučený příjem zeleniny v létě není žádný problém. Je chutná, levná a dostupná. Během zimy už to ale může být větší oříšek. Dnešním receptem vám ukážeme, že to hravě jde i v zimě. Tak pojďme na to.
1 porce obsahuje
- 440 kcal
- 55 g sacharidů
- 16 g tuků
- 17 g bílkovin
Na 2 porce
- 200 g batátů
- 200 g kapustiček
- 200 g červené řepy
- 200 g dýně
- 150 g ready to eat cizrny
- 50 g sýru feta
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balsamica
- 10 g mandlí
- 50 g listového špenátu
- sušený česnek
- chilli
- paprika mletá – uzená
- tymián
- rozmarýn
Postup
-
Troubu předehřejte na 200 °C a připravte si zeleninu: řepu zabalte do alobalu, dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 50 minut. -
Do mísy dejte kapustičky, dýni a batáty nakrájené na menší kostky. Přidejte lžíci olivového oleje, lžíci balsamica, lžičku sušeného česneku, osolte a zamíchejte. Máte rádi pálivé? Přidat můžete i trochu chilli a uzené papriky.
-
Do jiné misky dejte balení "ready to eat" cizrny, opět lžíci oleje, osolte a opět dochuťte. Hodí se uzená paprika, tyminán, rozmarýn nebo česnek.
-
Takto připravenou směs zeleniny i cizrnu přidejte k řepě a pečte cca 30 minut, dokud nebude zelenina měkká a cizrna křupavá. Po upečení nechte mírně vychladnout.
-
Mezitím si připravte hluboké talíře, do nich čerstvý listový špenát nebo jinou směs salátů. Na to přidejte pečenou zeleninu, cizrnu, nadrobte fetu a ozdobte nasekanými mandlemi.
-
Dobrou chuť!