Na luštěniny v našem jídelníčku často zapomínáme. A přitom jsou tak zdravé! Dají se z nich vykouzlit skvělé studené i teplé saláty a pokud si vyhraješ s dresinkem, můžeš se těšit na opravdový chuťový zážitek!
Tak pojďme na to.
1 porce obsahuje
- 302 kcal
- 26 g sacharidů
- 15 g tuků
- 13 g bílkovin
Na 4 porce
Na salát
- 150 g ready to eat fazolí
- 150 g ready to eat cizrny
- 200 g fazolí z konzervy
- 150 g okurky
- 120 g červené papriky
- 80 g červené cibule
- listová petržel
- 80 g sýru feta
Na dresink
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 čajová lžička plnotučné hořčice
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balsamica
- pepř
- himalájská sůl
Postup
-
Do mísy vsypeme cizrnu, červené a bílé fazole.
-
Přidáme nakrájenou okurku, papriku, nadrobno nakrájenou červenou cibuli a nasekanou listovou petržel.
-
V malé misce smícháme suroviny na dresink a nalejeme na nakrájenou zeleninu. Vše pořádně promícháme.
-
Před podáváním už jen posypeme sýrem feta a dobrou chuť!