Nejenom v létě si můžete vychutnat skvělý salát. Tenhle barevný zimní salát je ze surovin, které jsou pro zimu sezónní. Navíc vás zasytí tak, že po něm nebudete mít hned hlad.
1 porce obsahuje
- 403 kcal
- 53 g sacharidů
- 13,5 g tuků
- 16 g bílkovin
Na 2 porce
- 250 g baby špenátu
- 300 g batátů
- 200 g cizrny
- 100 g červeného zelí
- 50 g sýru feta
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky chilli
- 2 čajové lžičky olivového oleje
- 1 čajová lžička balsamica
- sůl
Postup
-
1. Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.2. Batát oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do misky společně s uvařenou cizrnou, přidáme lžičku olivového oleje, mletou papriku a chilli. Vše promícháme ,aby se vše obalilo. Dáme na plech a pečeme 20‑30 minut.
3. Baby špenát omyjeme a dáme do servírovací misky. Červené zelí nakrájíme na tenké kousky a přidáme do misky. Zakápneme zbylou lžičkou oleje a lžičkou balzamica a promícháme.
4. Upečené batáty a cizrnu přidáme k salátu. Navrch rozdrobíme sýr feta.
5. Dobrou chuť.!