Tenhle salát obletěl svět internetu, no a není divu! Dokonale vychucená kombinace koření a bylinek, do toho krémová zálivka a hezky křupavé opečené brambory. Skvělý je jen tak samotný, dokonale se ale bude hodit třeba na nadcházející grilovačky. Tak pojďme na něj!
1 porce obsahuje
- 377 kcal
- 46,3 g sacharidů
- 16,8 g tuků
- 9,2 g bílkovin
Na 3 porce
- 620 g brambor
- himalájská sůl
- 1/2 okurky
- 1 červená paprika
- cibule
- 300 g bílého jogurtu
- pepř
- 1 lžíce hořčice
- kopr
- mletá paprika
Postup
-
Brambory ve slupce uvaříme. Poklademe na plech s pečícím papírem a rozmačkáme sklenicí.
-
Pokapeme olejem, posypeme červenou mletou paprikou, pepřem a osolíme. Pečeme při 250 °C 25‑30 minut. Pokud chceme brambory křupavější, necháme je v troubě trochu déle.
-
V misce smícháme jogurt, hořčici a nadrobno nakrájenou zeleninu a kopr. Dobře promícháme společně s bramborami a ozdobíme petrželkou.
-
A podáváme, tak dobrou chuť!