Salát Nicoise

Tereza Fričová
Tereza Fričová
35 min.
11 Líbí se mi Komentáře
1
Uložit recept
Salát Nicoise

Kde se vzal, tu se vzal, kdysi dávno se ve francouzském městě Nice zrodil tenhle lahodný salát jménem Nicoise! Najdete v něm kromě spousty zeleniny i pořádnou porci tuňáka, nových brambor a černých oliv. Hravě tak tenhle salát zastane funkci lehkého, ale zároveň plnohodnotného jídla, které je naprosto ideální do těchto teplých letních dnů! 

1 porce obsahuje 1 miska

  • 452 kcal
  • 40 g sacharidů
  • 18 g tuků
  • 29 g bílkovin

Na 2 porce

Salát:
  • 250 g cherry rajčat
  • 200 g fazolových lusků
  • 300 g nových brambor
  • 150 g ledového salátu
  • 1 balení tuňáka ve vlastní šťávě
  • 60 g černých oliv
  • 2 vejce
Zálivka:

Postup

  1. Jako první si uvařte brambory ve slupce a nechte je vychladnout. Fazolové lusky také krátce povařte v osolené vodě, aby byly na skus, trvá to zhruba 5 minut. Poté je propláchněte ledovou vodou. 

    Salát Nicoise

  2. Připravte si zálivku - olivový olej, vinný ocet a hořčici vymíchejte spolu se solí a pepřem dohladka.

    Salát Nicoise

  3. Vychladlé brambory pokrájejte na menší kousky a rajčátka rozpulte. Pak už jen všechny ingredience na salát smíchejte - do mísy dejte salátové listy, zelené fazolky, tuňáka, pokrájené brambory s rajčaty a olivy. Zalijte zálivkou a dobře promíchejte, případně dochuťte solí a pepřem. 

    Salát Nicoise

  4. Salát podávejte u uvařeným vejcem natvrdo, dobrou chuť! Salát NicoiseSalát NicoiseSalát Nicoise

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
11 Líbí se mi Uložit recept