Kde se vzal, tu se vzal, kdysi dávno se ve francouzském městě Nice zrodil tenhle lahodný salát jménem Nicoise! Najdete v něm kromě spousty zeleniny i pořádnou porci tuňáka, nových brambor a černých oliv. Hravě tak tenhle salát zastane funkci lehkého, ale zároveň plnohodnotného jídla, které je naprosto ideální do těchto teplých letních dnů!
1 porce obsahuje
- 452 kcal
- 40 g sacharidů
- 18 g tuků
- 29 g bílkovin
Na 2 porce
- 250 g cherry rajčat
- 200 g fazolových lusků
- 300 g nových brambor
- 150 g ledového salátu
- 1 balení tuňáka ve vlastní šťávě
- 60 g černých oliv
- 2 vejce
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- 1 čajová lžička plnotučné hořčice
- himalájská sůl
- pepř
Postup
-
Jako první si uvařte brambory ve slupce a nechte je vychladnout. Fazolové lusky také krátce povařte v osolené vodě, aby byly na skus, trvá to zhruba 5 minut. Poté je propláchněte ledovou vodou.
-
Připravte si zálivku - olivový olej, vinný ocet a hořčici vymíchejte spolu se solí a pepřem dohladka.
-
Vychladlé brambory pokrájejte na menší kousky a rajčátka rozpulte. Pak už jen všechny ingredience na salát smíchejte - do mísy dejte salátové listy, zelené fazolky, tuňáka, pokrájené brambory s rajčaty a olivy. Zalijte zálivkou a dobře promíchejte, případně dochuťte solí a pepřem.
-
Salát podávejte u uvařeným vejcem natvrdo, dobrou chuť!