Smashed potatoes: pečené brambory ve slupce s bylinkovým dipem

Eliška Lossmannová
Eliška Lossmannová
75 min.
46 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Smashed potatoes: pečené brambory ve slupce s bylinkovým dipem

Tyhle pečené brambory obletěly celý internet, ale jsou opravdu tak moc dobré? Za mě jednoznačně ANO! Na přípravu jsou navíc neskutečně jednoduché a to křupání si nejde nezamilovat.

Abych dodala i nějaké bílkoviny, udělala jsem si k nim dip z řeckého jogurtu a bylinek.

Už jste tento recept vyzkoušeli?

1 porce obsahuje 3-4 brambory

  • 162 kcal
  • 26,3 g sacharidů
  • 4,8 g tuků
  • 6,4 g bílkovin

Na 2 porce

Na brambory:
Dipy:

Postup

  1. Smashed potatoes: pečené brambory ve slupce s bylinkovým dipemBrambory pořádně umyjeme a dáme je uvařit do hrnce s čistou vodou.

  2. Po uvaření brambory scedíme a na plechu s papírem na pečení je rozmáčkneme na placku, dnem sklenice - koukněte na video:).

  3. Brambory potřeme rozpuštěným máslem Ghee, posypeme kořením a solí a dáme péct na 220 °C zhruba 50 - 60 minut.

  4. Brambory servírujeme s dipem z jogurtu a bylinek nebo kečupem bez cukru.

    Tak dobrou chuť! Smashed potatoes: pečené brambory ve slupce s bylinkovým dipemSmashed potatoes: pečené brambory ve slupce s bylinkovým dipem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
46 Líbí se mi Uložit recept