Tohle jídlo si fakt zamiluješ. Je pestré, barevné a všechny chutě opravdu krásně ladí dohromady. Můžeš si ho dát jako rychlý oběd, večeři nebo snack k telce. Navíc je hotové cobydub.
Tak co, jdeme na to?
1 porce obsahuje
- 320 kcal
- 22 g sacharidů
- 17 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 2 porce
- 1 batát
- olivového oleje
- kečup
- veganská pomazánka – rajče/pesto
- Vilgain R2E hovězí maso
- Slané ořechové máslo - Nut Spread
- himalájská sůl
- pepř
- bazalka
- sušený česnek
- jarní cibulka
Postup
-
Troubu si předehřejeme na 180°C.
-
Batáty nakrájíme na tlustší kolečka a poklademe je na plech vyložený pečícím papírem. Osolíme, opepříme, posypeme kořením, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby na cca 15 minut.
-
Jakmile jsou batáty měkké, vytáhneme je z trouby a ozdobíme. My jsme chtěli být kreativní, a proto jsme každou batátovou řadu ozdobili jinak. Na první variantu jsme dali kečup, hovězí maso a jarní cibulku. Jako druhou pak slané ořechové máslo a jarní cibulkou. No a na poslední kolečka jsme dali veganskou pomazánku, trochu slaného ořechová másla a jarní cibulku na ozdobení.
-
Dobrou chuť.