Zdravé batátové nachos

Aneta
Aneta Pacalová
25 min.
34 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Zdravé batátové nachos

Tohle jídlo si fakt zamiluješ. Je pestré, barevné a všechny chutě opravdu krásně ladí dohromady. Můžeš si ho dát jako rychlý oběd, večeři nebo snack k telce. Navíc je hotové cobydub. 

Tak co, jdeme na to? 

1 porce obsahuje Polovinu jedné batáty

  • 320 kcal
  • 22 g sacharidů
  • 17 g tuků
  • 15 g bílkovin

Na 2 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Zdravé batátové nachos

    Troubu si předehřejeme na 180°C.

  2. Batáty nakrájíme na tlustší kolečka a poklademe je na plech vyložený pečícím papírem. Osolíme, opepříme, posypeme kořením, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby na cca 15 minut.

  3. Jakmile jsou batáty měkké, vytáhneme je z trouby a ozdobíme. My jsme chtěli být kreativní, a proto jsme každou batátovou řadu ozdobili jinak. Na první variantu jsme dali kečup, hovězí maso a jarní cibulku. Jako druhou pak slané ořechové máslo a jarní cibulkou. No a na poslední kolečka jsme dali veganskou pomazánku, trochu slaného ořechová másla a jarní cibulku na ozdobení.

  4. Dobrou chuť. Zdravé batátové nachosZdravé batátové nachos

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
34 Líbí se mi Uložit recept