Pikantní batátové hranolky se sýrem

Andy Pavelcová
Andy Pavelcová
30 min.
48 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Pikantní batátové hranolky se sýrem

Batáty neboli sladké brambory k nám doputovaly původně z Ameriky. Mají lehce nasládlou chuť, a proto se hodí i k sladším pokrmům.

Nejčastěji však slouží jako příloha nebo jako zdravé zobání v podobě hranolek a chipsů. Pojďme se podívat, jak si je můžete snadno připravit doma i vy. Tahle varianta je hlavně pro pořádné chlapy! Je tady trochu pálivější varianta.

Ingredience

Postup

  1. Předehřejte si troubu, nakrájejte bramboru na plátky a smíchejte se všemi přísadami kromě čedaru.

  2. Pečte 25 minut na 220°C, poté hranolky vyndejte, posypte čedarem a nechte ještě 2–3 minutky dopéct v troubě, dokud se sýr nerozteče a nezačne dělat malé bublinky.

  3. Vyndejte z trouby, podle chuti ještě dosolte a můžete podávat.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
48 Líbí se mi Uložit recept