Pikantní batátové hranolky se sýrem

Andy Pavelcová
Andy Pavelcová před 3 lety
Pikantní batátové hranolky se sýrem

Batáty neboli sladké brambory k nám doputovaly původně z Ameriky. Mají lehce nasládlou chuť, a proto se hodí i k sladším pokrmům.

Nejčastěji však slouží jako příloha nebo jako zdravé zobání v podobě hranolek a chipsů. Pojďme se podívat, jak si je můžete snadno připravit doma i vy. Tahle varianta je hlavně pro pořádné chlapy! Je tady trochu pálivější varianta.

Ingredience

  • 2 batáty
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce pepře
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 čajové lžičky kajenského pepře
  • 1/2 čajové lžičky červené papriky
  • 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
  • 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
  • 1/2 hrnku cheddaru

Postup

  1. Předehřejte si troubu, nakrájejte bramboru na plátky a smíchejte se všemi přísadami kromě čedaru.

  2. Pečte 25 minut na 220°C, poté hranolky vyndejte, posypte čedarem a nechte ještě 2–3 minutky dopéct v troubě, dokud se sýr nerozteče a nezačne dělat malé bublinky.

  3. Vyndejte z trouby, podle chuti ještě dosolte a můžete podávat.

Aktin neon shaker
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu