Batátové chipsy potěší všechny milovníky slaných dobrot

Andy Pavelcová
Andy Pavelcová před 3 lety
Batátové chipsy potěší všechny milovníky slaných dobrot

Batáty neboli sladké brambory k nám doputovaly původně z Ameriky. Mají lehce nasládlou chuť, a proto se hodí i k sladším pokrmům.

Nejčastěji však slouží jako příloha nebo jako zdravé zobání v podobě hranolek a chipsů. Pojďme se podívat, jak si je můžete snadno připravit doma i vy.

Ingredience

  • 2 batáty
  • 1 lžíce rozmarýnu
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce pepře
  • 1 lžíce soli

Postup

  1. Rozehřejte troubu a bramboru tentokrát nakrájejte na malé kulaté chipsy. Buď budete hodně šikovní s nožem, nebo můžete použít větší struhadlo.

  2. Smíchejte chipsy se zbylými surovinami, pečte na 220°C po dobu 25 minut a zdravé zobání je na světě.

  3. Podávejte ideálně s nějakým kyselejším nebo ostřejším dipem, ideální bude avokádovo-limetkový nebo česnekový.

R3ptile Cheat Spread Cashew Salted caramel macadamia
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu