Batátové chipsy potěší všechny milovníky slaných dobrot

Andy
Andy Pavelcová
35 min.
49 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Batátové chipsy potěší všechny milovníky slaných dobrot

Batáty neboli sladké brambory k nám doputovaly původně z Ameriky. Mají lehce nasládlou chuť, a proto se hodí i k sladším pokrmům.

Nejčastěji však slouží jako příloha nebo jako zdravé zobání v podobě hranolek a chipsů. Pojďme se podívat, jak si je můžete snadno připravit doma i vy.

Ingredience

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Rozehřejte troubu a bramboru tentokrát nakrájejte na malé kulaté chipsy. Buď budete hodně šikovní s nožem, nebo můžete použít větší struhadlo.

  2. Smíchejte chipsy se zbylými surovinami, pečte na 220°C po dobu 25 minut a zdravé zobání je na světě.

  3. Podávejte ideálně s nějakým kyselejším nebo ostřejším dipem, ideální bude avokádovo‑limetkový nebo česnekový.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
49 Líbí se mi Uložit recept