Čekáš hosty a chceš je pohostit něčím originálním? Zkus tyhle nachosky podávané se speciální salsou, "sýrem" a avokádem. Mňam!
1 porce obsahuje
- 324 kcal
- 39 g sacharidů
- 12 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 wrap
- 1 balení černých fazolí
- 40 g avokáda
- olivového oleje
- himalájská sůl
- 1 rajče
- 30 g sterilované kukuřice
- 1 červená cibule
- 1 jalapeno paprička
- 1 lžíce olivového oleje
- 15 g koriandru
- granulovaný česnek
- 1/2 citronu
- 200 g brambor
- 100 g mrkve
- 30 g tahini
- 20 g kečupu
- 20 g sušeného droždí
- 20 ml rostlinného mléka
- sušený česnek
- mleté papriky
Postup
-
Salsa: Všechnu zeleninu si nakrájíme na jemné kostičky, které dáme do misky. Přidáme zbylé ingredience, důkladně promícháme a vzniklou směs necháme alespoň 30 min. odležet v lednici.
-
"Sýr": Nejdříve se dáme vařit oloupané brambory a mrkev. Po uvaření zeleninu přemístíme do mixéru, přidáme všechny zbývající ingredience na sýr a rozmixujeme je do požadované konzistence. Kdyby byla konzistence moc hustá, přilijeme více mléka.
-
Nachos: Wrap si nakrájíme na trojúhelníčky, které dáme do misky. Zalijeme je trochou olivového oleje, posypeme solí, promícháme a rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme je péct cca 7 min. na 180°C. Ale pozor, ať je nespálíš!
-
Poté podáváme s černými fazolemi, salsou, "sýrem" a rozmačkaným avokádem.