Porušit čas od času předepsaná pravidla může být vzrůšo. O to větší, když je výsledkem něco fantastického.
V popisu Vilgain minutového wrapu vás nabádáme, ať je naplníte oblíbenými surovinami a zabalíte, jak se to u wrapů sluší a patří. Tentokrát jsme se ale rozhodli porušit vlastní pravidla. Wrapy jsme použili jako základ muffinů, které skvěle vypadají, ještě lépe chutnají a vnesou šmrnc do každého jídelníčku.
1 muffin obsahuje
- 121 kcal
- 14 g sacharidů
- 5 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 6 porcí
- 138 g wrapu
- 2 stroužky česneku
- 150 g cherry rajčat
- 200 g ricotty
- 1 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 šťáva z citrónu
- olivový olej ve spreji
Postup
-
Česnek nakrájíme na drobno, rajčata na poloviny či čtvrtky.
Na troše rozpáleného oleje osmažíme česnek dozlatova. Následně do pánve přihodíme rajčata, která necháme zprařit, změknout a také trochu osmažit.
Hotovou směs stáhneme z plotny.
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Z wrapů vyřízneme 6 koleček o průměru 10 cm.
Z koleček tvarujeme košíčky na dně muffinové formy, kterou před tím posprejujeme nebo potřeme olivovým olejem.
-
Ricottu smícháme se směsí česneku a rajčat, vejcem, citrónovou šťávou a solí. Touto směs následně plníme připravené košíčky.
-
Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
-
A pak už jen dobrou chuť!