1 porce obsahuje
- 135 kcal
- 15 g sacharidů
- 5 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 12 porcí
- olivového oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 500 g mletého krůtího masa
- 400 g rajčat v konzervě
- 1 lžíce soli
- 1/2 lžíce pepře
- 1 lžíce bylinek
- 100 g jasmínové rýže
- 12 paprik
- 20 g 30% Eidamu
- bylinky
Postup
-
Nejdříve si uvaříme rýži.
-
Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek tak, aby změkly a zezlátly.
Přidáme mleté maso a restujeme, dokud lehce nezhnědne.
Následně přilijeme rajčaty z konzervy. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
Přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme přibližně 20 minut.
Ke konci vaření přimícháme do směsi připravenou rýži.
-
Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
Z paprik odřízneme vrchní 1/3, očistíme od semínek a naskládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem.
-
Papriky naplníme masovou směsí, zasypeme nastrouhaným sýrem, bylinkami a pečeme v předehřáté troubě přibližně 35 minut.
-
Před podáváním vše poctivě nafotíme a nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.