Tip na zdravou večeři: pečené batátové lodičky

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před rokem
3
Tip na zdravou večeři: pečené batátové lodičky

Patříte i vy mezi ty, co denně tlačí vajíčka na všechny možné i nemožné způsoby? 

Věříme, že vás potěšíme, když se pokusíme vnést trochu šmrncu do vašeho všedního jídelníčku. Tyto pečené batátové lodičky mají všechno. Jsou zdravé, výživné, a navíc na talíři dobře vypadají. 

1 porce obsahuje

  • 510 kcal
  • 60 g sacharidů
  • 18 g tuků
  • 27 g bílkovin

Na 1 porci

  • 1 batát
  • 2 vejce
  • 20 g prosciutta
  • 20 g cheddaru
  • sůl
  • pepř
  • bylinky

Postup

  1. Nejprve si upečeme batátu na 200 °C po dobu zhruba 45 minut. 

  2. Upečenou batátu překrojíme na dvě poloviny, které pomocí čajové lžičky vydlabeme do tvaru lodiček (jedna naše lodička má cca 160 g). Tip na zdravou večeři: pečené batátové lodičky

  3. Do každé lodičky dáme plátek prosciutta, vyklepneme vejce, ochutíme kořením a bylinkami a posypeme sýrem. Dáme péct na dalších 10–15 minut, než se vajíčko udělá. Tip na zdravou večeři: pečené batátové lodičkyTip na zdravou večeři: pečené batátové lodičky

  4. Dobrou chuť! Tip na zdravou večeři: pečené batátové lodičkyTip na zdravou večeři: pečené batátové lodičky

Poděkuj autorovi
11
Aktin Magnesium
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________