Zapečené batáty

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
55 min.
41 Líbí se mi Komentáře
3
Uložit recept
Zapečené batáty

Patříte i vy mezi ty, co denně tlačí vajíčka na všechny možné i nemožné způsoby? 

Věříme, že vás potěšíme, když se pokusíme vnést trochu šmrncu do vašeho všedního jídelníčku. Tyto pečené batátové lodičky mají všechno. Jsou zdravé, výživné, a navíc na talíři dobře vypadají. 

1 porce obsahuje 1 půlka plněného batátu

  • 510 kcal
  • 60 g sacharidů
  • 18 g tuků
  • 27 g bílkovin

Na 1 porci

  • 1 batát
  • 2 vejce
  • 20 g prosciutta
  • 20 g cheddaru
  • sůl
  • pepř
  • bylinky

Postup

  1. Nejprve si upečeme batátu na 200 °C po dobu zhruba 45 minut. 

  2. Upečenou batátu překrojíme na dvě poloviny, které pomocí čajové lžičky vydlabeme do tvaru lodiček (jedna naše lodička má cca 160 g). Zapečené batáty

  3. Do každé lodičky dáme plátek prosciutta, vyklepneme vejce, ochutíme kořením a bylinkami a posypeme sýrem. Dáme péct na dalších 10–15 minut, než se vajíčko udělá. Zapečené batátyZapečené batáty

  4. Dobrou chuť! Zapečené batátyZapečené batáty

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
41 Líbí se mi Uložit recept