Francouzské brambory

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před měsícem
1
Francouzské brambory

Není náhoda, že si francouzské brambory vysloužily čestné místo už v kuchařkách našich babiček. Jsou jednoduché na přípravu a přitom sakramentsky dobré.

Vyzkoušejte naši odlehčenou verzi, ve které jsme smetanu vyměnili za výživově hodnotnější sýr cottage a přitom zachovali famózní chuť francouzských brambor.

Na 6 porcí

Budeme potřebovat:
  • 500 g brambor
  • 250 g sýru cottage
  • 2 vejce
  • 1/2 cibule
  • 1/2 červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • bylinky

Postup

  1. Francouzské brambory

    Troubu předehřejeme na 170 °C.

  2. Brambory omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky.

    Francouzské brambory

  3. Ve velké míse smícháme cottage, vejce, sůl, pepř a bylinky. Následně do směsi přihodíme i připravené brambory a promícháme, aby se ze všech stran hezky obalily.

  4. Na pánvi zprudka orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Jakmile oboje zesklovatí a zezlátne, stáhneme pánev ze sporáku a cibuli s česnekem přimícháme ke zbytku surovin.

  5. Pekáček vymažeme olivovým olejem a navrstvíme do něj brambory. Zbylou směsí přelijeme vršek brambor a dáme zapékat do předehřáté trouby na cca 50 minut.

    Francouzské brambory

    Zhruba 10 minut před koncem pečení zvýšíme výkon trouby na 200 °C a pokud máme tu možnost, na troubě přepneme na funkci grilu.

  6. Podáváme jako přílohu k masu nebo prostě jen tak.

    Dobrou chuť! 

    Francouzské brambory

    Francouzské brambory

Poděkuj autorovi
3
Aktin neon shaker
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________