Podzim rozhodně neznamená odpočinek od salátů! Sezóna dýně a kořenové zeleniny je zase v plném proudu a věřte nám, že saláty z ní jsou extra chutná záležitost. Tentokrát jsem do něj přidali taky falafel, který máte za pár minut hotový a k pečené zelenině se skvěle hodí!
1 porce obsahuje
- 482 kcal
- 35,1 g sacharidů
- 28,1 g tuků
- 17,1 g bílkovin
Na 1 porci
Na falafel:
- 40 g Vilgain směsi na falafel
- 40 ml vody
- 1/2 čajové lžičky olivového oleje
Na salát:
- 50 g dýně
- 50 g cukety
- 10 g jarní cibulky
- 50 g červené řepy
- olivového oleje
- pepř
- sůl
- sušený česnek
- 50 g baby špenátu
- 10 g pražených dýňových semínek
Na zálivku:
- 50 g ricotty
Postup
-
V misce smícháme směs na falafel, vodu a olivový olej.
-
Sezónní zeleninu nakrájíme na malé kousky, dáme na pekáč, pokapeme olivovým olejem, okořeníme a společně s kuličky falafelu dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme dozlatova asi 40 minut.
-
No a máme hotovo! Skvěle salát doplní ricotta, do které můžete namáčet falafel i zeleninu. Tak dobrou chuť!