Falafel v troubě

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
35 min.
30 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Falafel v troubě

Falafel do našich jídelníčků přicestoval až z Blízkého východu. Z pravidla obsahuje výživné luštěniny doplněné o kopec výrazných chutí. A co nás na něm baví nejvíc? Že ho můžeme kombinovat na nespočet různých způsobů podle aktuální chuti – s pečivem, salátem, hummusem, pestrobarevnými dipy... s čím si ho naservírujete vy?

1 kulička obsahuje:

  • 46 kcal
  • 5 g sacharidů
  • 2,5 g tuků
  • 3 g bílkovin

Na 10 porcí

K servírování

Postup

  1. Falafel v troubě

    Troubu předehřejeme na 180 °C. 

  2. Postup je jednoduchý. V mixéru rozmixujeme všechny uvedené ingredience tak, aby nám vznikla celistvá hmota. 

    Falafel v troubě

  3. Z hmoty ve dlaních tvarujeme pravidelné kuličky, které následně přesuneme na plech vyložený pečicím papírem.

  4. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut dozlatova. V průběhu pečení kuličky obrátíme, aby se opekly hezky celé. 

  5. Podáváme například s česnekovým dipem, opečeným wrapem, klíčky a náloží bylinek.

  6. Dobrou chuť!

    Falafel v trouběFalafel v troubě

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
30 Líbí se mi Uložit recept