Falafel do našich jídelníčků přicestoval až z Blízkého východu. Z pravidla obsahuje výživné luštěniny doplněné o kopec výrazných chutí. A co nás na něm baví nejvíc? Že ho můžeme kombinovat na nespočet různých způsobů podle aktuální chuti – s pečivem, salátem, hummusem, pestrobarevnými dipy... s čím si ho naservírujete vy?
1 kulička obsahuje:
- 46 kcal
- 5 g sacharidů
- 2,5 g tuků
- 3 g bílkovin
Na 10 porcí
- 150 ready to eat cizrny
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 šťáva z limetky
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 2 lžíce mandlové mouky
- 1 lžíce arašídového másla
- 1/2 čajové lžičky mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky chilli
- sůl
- pepř
- petržel
- koriandr
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Postup je jednoduchý. V mixéru rozmixujeme všechny uvedené ingredience tak, aby nám vznikla celistvá hmota.
-
Z hmoty ve dlaních tvarujeme pravidelné kuličky, které následně přesuneme na plech vyložený pečicím papírem.
-
Pečeme v předehřáté troubě přibližně 20‑25 minut dozlatova. V průběhu pečení kuličky obrátíme, aby se opekly hezky celé.
-
Podáváme například s česnekovým dipem, opečeným wrapem, klíčky a náloží bylinek.
-
Dobrou chuť!