Miska plná výživného a dobrého jídla je super řešení na oběd nebo večeři, když není moc času nazbyt. Díky naší nové Vilgain směsi na falafel máte základ pro tenhle recept za 10 minut hotový, pak už jen přidáte další oblíbené suroviny a je hotovo. My přidali salát z quinoi a vykouzlili tak perfektní kombinaci.
Ideální je tahle bowl taky do krabičky s sebou do školy nebo do práce.
1 porce obsahuje
- 660 kcal
- 63 g sacharidů
- 33 g tuků
- 22 g bílkovin
Na 2 porce
- 50 g quinoy červené
- 50 g červené papriky
- 20 g baby špenátu
- 50 g ready to eat cizrny
- 1 špetka himalájské soli
- 1 špetka pepře
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce hummusu
- 60 g Vilgain směsi na falafel
- 60 ml vody
- 6 g olivového oleje
- 15 g Vilgain grass - fed ghee
- 50 g grande základu na pizzu
- 130 g hummusu
- 100 g fermentované zeleniny - kimchi
- 20 g pražené cizrny
- 20 g oliv
Postup
-
Quinou uvaříme podle návodu na obalu.
-
Zeleninu nakrájíme na drobné kousky a přimícháme ji do uvařené quinoi. Poté salát dochutíme kořením a kapkou oleje.
-
Směs na falafel smícháme s vodou a olejem. Těsto necháme chvilku bokem uležet.
-
Ze vzniklého těsta vytvoříme v dlaních silnější placky, které opečeme z obou stran do hněda na pánvi s ghee máslem.
-
Na stejné pánvi jako falafel poté opečeme z obou stran i základ na pizzu.
-
Na hlubší talíř naservírujeme salát, falafel, hummus (na recept koukněte sem) , fermentovanou zeleninu, olivy, opečený základ na pizzu a nakonec křupavou praženou cizrnu.
-
A máme hotovo, tak dobrou chuť!