Poke Bowl je sázka na jistotu ve chvílích, kdy chceme výživný oběd, co bude celkem rychle hotový a suroviny na něj doma stoprocentně najdeme. Tentokrát jsem přidali tuňáka a novou Vilgain chilli omáčku, která celému jídlu dodá ten správný šmrnc.
Navíc je tohle taky fajn oběd do krabičky s sebou do školy nebo do práce. Tak pojďme na to!
1 porce obsahuje
- 557,6 kcal
- 71 g sacharidů
- 18 g tuků
- 27 g bílkovin
Na 1 porci
- 65 g jasmínové rýže
- 100 g tuňáka žlutoploutvého ve vlastní šťávě
- 25 g avokáda
- 1/2 hrnku mixu salátu
- 20 g okurky
- 1 lžíce nakládaného zázvoru
- 2 surimi tyčinky
- 1 lžíce Vilgain amino omáčky
- 1 lžíce poke omáčky
- 1 špetka sušeného česneku
- chilli omáčka z pečených paprik
- sezam
- nori řasa
- slaninová granola
Postup
-
Rýži uvaříme podle návodu na obale a zeleninu omyjeme a nakrájíme na menší kousky. -
Do hlubokého talíře dáme rýži a připravenou zeleninu a můžeme se pustit do zálivky na tuňáka - jednoduše smícháme všechny potřebné suroviny (lžíce amino omáčky, poke omáčky a špetku sušeného česneku) a tuňáka do ní na chvíli naložíme.
-
Servírujeme následovně - první polovinu misky zabere rýže, druhou nakrájená zelenina. Přidáme naloženého tuňáka (zbytek zálivky na něj nakapeme), surimi tyčinky, nakládaný zázvor a posypeme sezamem, slaninovou granolou a nori řasou a celou Poke Bowl zakápneme chilli omáčkou podle chuti.
Tak dobrou chuť!