Znáte ten pocit, když dojdete domů po dlouhém dni a máte fakt hlad, chcete něco plnohodnotného, ale únavou už se vám nechce stát moc dlouho v kuchyni? My jo a rozhodli jsme se tuhle otravnou situaci přelstít receptem na tuňákové burrito, u kterého stačí jen nakrájet zeleninu, smíchat jí s dalšími surovinami, které máte rozhodně doma a společně s tuňákem ve vlastní šťávě ji naskládat do tortilly a zapéct. Věřte nám, že burrito nebude jenom vaší častou večeří, ale taky oběd to go, protože tahle pecka je skvělá taky do krabičky!
1 porce obsahuje
- 338,2 kcal
- 29,9 g sacharidů
- 13 g tuků
- 16 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 červená paprika
- 150 g kukuřice
- 100 g okurky
- 4 rajčata
- cibule
- 1 balení tuňáka žlutoploutvého ve vlastní šťávě
- 1 balení sýru cottage
- paprika mletá – uzená
- 2 lžíce Vilgain kečupu bez cukru
- citronová šťáva
- baby špenát
- 1 avokádo
- listová petržel
Postup
-
Omyjeme a nakrájíme papriku, okurku, rajčata a cibuli a smícháme společně s kukuřicí, tuňákem, sýrem cottage, uzenou paprikou a kečupem. Směs pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou. Opět promícháme.
-
Na tortillu položíme lístky baby špenátu, pár plátků avokáda a připravenou směs.
-
Tortillu zabalíme (viz video) a dáme opéct na suchou pánev dozlatova.
-
No a máme hotovo, tak dobrou chuť!