Všichni milovníci mexické kuchyně zbystřete! Spojení legendárního pokrmu Chilli con carne a plněné tortilly s rozpečeným sýrem ve stylu quesadillas rozhodně nenechá vaše chuťové buňky chladnými.
Přesvědčte se sami a ochutnejte!
1 porce obsahuje
- 480 kcal
- 45 g sacharidů
- 19 g tuků
- 28 g bílkovin
Na 6 porcí
- avokádový olej
- 1 cibule
- 350 g mletého hovězího masa
- 400 ml rajčatového pyré
- 150 g černých fazolí
- 120 g sterilované kukuřice
- himalájská sůl
- granulovaný česnek
- pepř
- mleté papriky
- chilli
- 120 g cheddaru
- 2 balení Vilgain celozrnné tortilly
Postup
-
Jako první si připravíme náplň Chilli con carne. V trošce avokádového oleje necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, následně přidáme hovězí maso a necháme zatáhnout. Maso zalijeme rajčatovým protlakem, přidáme fazole spolu s kukuřicí a veškeré koření - sůl, pepř, mletou papriku, granulovaný česnek a samozřejmě chilli. Směs promícháme a necháme společně cca 15 minut povařit.
-
Hotovou provařenou směs stáhneme z plotny, necháme lehce zchladnout a případně ještě dochutíme.
-
Teď už jen naplnit tortilly. Začneme připravenou směsí, kterou zasypeme nastrouhaným sýrem. Tortillu přeložíme napůl a zapečeme pomocí kontaktního grilu nebo na pánvi.
-
A teď už jen vychutnáváme!