Co se ti vybaví, když se řekne "GYROS"?
Možná se myšlenkami ocitneš na dovolené v Řecku. Možná po party v rozjezdu s mastným wrapem ruce.
My ti ten repertoár rozšíříme ještě o lehké a vyvážené jídlo, které si v cuku letu připravíš doma a královsky si na něm smlsneš.
1 porce obsahuje
- 493 kcal
- 55 g sacharidů
- 18 g tuků
- 39 g bílkovin
Na 3 porce
- 140 g bílého jogurtu
- 1/2 okurky
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1/2 čajové lžičky oregana
- 2 lžíce kopru
- 1/2 citronové šťávy
- 1 čajová lžička olivového oleje
- sůl
- pepř
- 1 balení Vilgain R2E krůtího masa
- 1 čajová lžička plnotučné hořčice
- 1/2 citronové šťávy
- 1 čajová lžička oregana
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- sůl
- pepř
- 3 wrapy
- 1/2 okurky
- 1/2 červené cibule
- rajče
Postup
-
Nejdřív si připravíme tzatziky.
Okurku nastrouháme najemno, vymačkáme a slijeme z ní vodu.
Následně už jen smícháme všechny potřebné ingredience – jogurt, nastrouhanou okurku, koření, čerstvý kopr, citrónovou šťávu a olivový olej.
Hotové tzatziky dáme chladit do lednice.
-
Následně připravíme masovou směs.
Maso vyděláme ze sklenice a lehce jej pomocí vidličky natrháme. Potom jej smícháme se zbylými ingrediencemi – hořčicí, citrónovou šťávou a kořením.
-
A pak už to jen všechno zkompletovat!
Wrapy potřeme tzatziky. Na ně navrstvíme maso, čerstvou zeleninu a zabalíme.
-
Gyros můžeme ihned podávat, nebo jednotlivé wrapy ještě nasucho opéct na pánvi.
Dobrou chuť.