Je libo fancy nedělní brunch nebo jednoduchou večeři, když nestíháte? Co takhle dokonale křupavý kváskový chleba s pořádnou dávkou bazalkového pesta, šťavnatých rajčat, prosciuttem a krémovou mozzarellou burratou? Tenhle sendvič není žádná převratná věc, ale v minimalismu je síla. Stačí tak pár základních surovin, 15 minut k dobru a snídaně králů plná bílkovin je na stole. 🍅🌿
1 porce obsahuje
- 633 kcal
- 25,7 g sacharidů
- 40,4 g tuků
- 42 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 plátek chleba
- 1 čajová lžička pomazánkového másla
- 3 plátky prosciutta
- 1 balení burraty
- 2 čajové lžičky Vilgain pesta genovese
- 30 g cherry rajčat
- čerstvá bazalka
- balsamico
- olivového oleje
- pepř
- sůl
- ghee
Postup
-
Nejprve si nakrájíme cherry rajčata a v misce je smícháme společně s troškou olivového oleje, pepřem a solí. -
Chleba osmahneme z obou stran na ghíčku, aby byl krásně křupavý. Pak už jen vše naskládáme. Začneme tím, že krajíc namažeme pomazánkovým máslem.
-
Následně přidáme prosciutto, rozkrojenou mozzarellu burratu nebo levnější a dostupnější variantu obyčejné mozzarelly (tenhle krok je čistě na vašich možnostech a preferencích), nakrájená cherry rajčata, bazalku a zakápneme balsamikem.
A podáváme, tak dobrou chuť!