Tortilla je vždy sázkou na jistotu. My jí tentokrát připravili na způsob oblíbeného salátu caprese ve stylu quesadillas.
1 porce obsahuje
- 604 kcal
- 39 g sacharidů
- 38 g tuků
- 26 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 Vilgain celozrnná tortilla
- 1 mozzarella
- 10 g lučiny
- 1 rajče
- rukola
- bazalka
- čerstvá bazalka
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 10 g vlašských ořechů
- pepř
- sůl
- granulovaný česnek
Postup
-
Nejprve začneme přípravou bazalkového pesta. Hrst čerstvé bazalky vložíme do sekáčku společně s prolisovaným česnekem, olivovým olejem a vlašskými ořechy. Vše rozmixujeme dohladka. Pesto dochutíme solí a pepřem a granulovaným česnekem.
Urychlit si práci můžete použitím už hotového Vilgain pesta.
-
Polovinu tortilly potřeme lučinou. Druhou polovinu tortilly potřeme bazalkovým pestem.
-
Polovinu potřenou bazalkovým pestem obložíme plátky mozarelly, plátky rajčat, rukolou a posypeme sušenou bazalkou.
-
Tortillu přehneme a opečeme z obou stran na suché pánvi.
-
Opečenou tortillu rozkrájíme a ihned podáváme.
-
Můžeme podávat se zakysanou smetanou.
-
Dobrou chuť.