Pokud máte rádi lasagne, ale nechce se vám trávit moc času v kuchyni, tak tenhle recept bude právě pro vás. Čas ušetříte tím, když bešamel nahradíte za cream cheese a těstovinu za celozrnné tortilly.
Že vám to přijde zvláštní? Předsudky stranou. Uvidíte, že si fakt pochutnáte.
1 porce obsahuje
- 538 kcal
- 34,9 g sacharidů
- 28,7 g tuků
- 41,9 g bílkovin
Na 4 porce
- 40 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 130 g Vilgain kečup bez cukru
- 2 čajové lžičky himalájské soli
- 1,5 čajové lžičky mleté papriky
- 2 čajové lžičky sušené bazalky
- hrnek čerstvé bazalky
- 70 g rajčatového protlaku
- 200 g cream cheese light
- čajová lžička pepře
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 balení Vilgain celozrnných tortil
- 1 balení mozzarella light
- 500 g mletého hovězího masa
Postup
-
-
Na lžíci olivového oleje osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, česnek a pořádně opečeme, dokud nepustí vodu. Přidáme sůl, pepř a červenou mletu papriku. Opékáme a mícháme přibližně 10 minut.
-
Následně přidáme rajský protlak, kečup, promícháme a dochutíme sušenou bazalkou a pokrájenou čerstvou bazalkou. Necháme přejít varem a stáhneme z plotny. Nachystáme si tortilly, cream cheese a můžeme vrstvit.
-
Na tortillu natřeme cream cheese, na to polovinu směsi mletého masa a přikryjeme druhou tortillou. Postup opakujeme tak, aby nám cream cheese vyšel i na poslední třetí tortillu. Na cream cheese ještě natřeme kečup a nastrouháme 1‑2 mozzarelly.
-
Dáme péct na 180 stupňů přibližně 30 minut dozlatova.
Dobrou chuť.