Vegetariánským jídlům často chybí bílkoviny. Proto se snadno stane, že vám po takovém obědě brzy vyhládne. To ale není případ dnešního receptu: těstoviny z červené čočky doplňuje skvěle vychucená zeleninová omáčka a parmazán, který je nezbytnou součástí každému jídla, ve kterém hrají prim těstoviny. Hotový je během chvilky a poslouží taky jako oběd do práce nebo školy.
1 porce obsahuje
- 400 kcal
- 48 g sacharidů
- 11 g tuků
- 25 g bílkovin
Na 4 porce
- 320 g těstovin z červené čočky
- 300 g cukety
- 150 g červené papriky
- 70 g cibule
- 20 g ghee
- 400 g rajčat v konzervě
- 50 g parmazánu
- 1 stroužek česneku
- bazalka
Postup
-
Nejprve si nakrájejte cibuli, cuketu a červenou papriku na malé kousky.
-
Na ghee másle si orestujte cibuli, po chvíli přidejte i prolisovaný česnek. Chvíli restujte, potom přidejte i cuketu a papriku. Za občasného míchání restujte 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Přilijte plechovku drcených rajčat a společně prohřejte. Omáčku dochuťte (sůl, pepř, bazalka a část strouhaného parmazánu) a rozmixujte do hladka.
-
V osolené vroucí vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Promíchejte s rozmixovanou omáčkou, prohřejte a podávejte s čerstvou bazalkou a parmazánem.
Poznámka: při výrobě tradičního parmazánu mohou být použita syřidla živočišného původu. Pokud chcete mít recept 100% vegetariánský, použijte jiný sýr nebo takový parmazán, kde tato syřidla použita nebyla.