Slané tuňákové muffiny

Tereza Fričová
Tereza Fričová
50 min.
11 Líbí se mi Komentáře
2
Uložit recept
Slané tuňákové muffiny

Hledáš originální občerstvení na letní piknik, nebo potřebuješ svačinu plnou bílkovin na horský výlet? Ať jsou tvoje plány na léto jakékoliv, tyhle muffiny by v něm určitě neměly chybět. Jsou jednoduché, rychlé, zdravé a hlavně neskutečně jedlé! 

1 porce obsahuje 1 muffin

  • 115 kcal
  • 6 g sacharidů
  • 4,3 g tuků
  • 12 g bílkovin

Na 12 porcí

Postup

  1. Jako první si nastrouhejte cuketu na hrubém struhadle. Do větší mísy vyklepněte všechna vejce, prošlehejte a přidejte cottage sýr.

    Slané tuňákové muffiny

  2. Z cukety slijte přebytečnou vodu, tuňáka rozdrobte vidličkou na menší kousky a obojí vmíchejte do vaječné směsi. 

    Slané tuňákové muffiny

  3. V menší misce si společně promíchejte suché ingredience - mouku, lahůdkové droždí, prášek do pečiva a koření. 

  4. Suché ingredience pak postupně přidávejte k tekuté směsi a vymíchejte hladké těsto. Dochuťte solí s pepřem a nakonec opatrně vmíchejte i slitou sterilovanou kukuřici. Pár kousků si můžete nechat na ozdobu muffinů. 

  5. Hotovým těstem plňte košíčky na muffiny do 3/4, ozdobte zbylou kukuřicí a dejte péct na 180 °C na 30-35 minut, dokud nebudou zlatavé. Dobrou chuť! 

    Slané tuňákové muffiny

  6. Slané tuňákové muffiny

    Slané tuňákové muffiny

    Slané tuňákové muffiny

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
11 Líbí se mi Uložit recept