Máte za sebou náročný dlouhý den a na vaření večeře už nemáte ani pomyšlení? Pak pro vás bude záchranou náš Aktin Tousťák, který si můžete připravit hned na několik způsobů. Zvolit můžete variantu se sardinkami bohatými na omega 3 mastné kyseliny, s hovězím masem plným živočišných bílkovin nebo bezmasou variantu s veganskou pomazánkou. Takovou plnohodnotnou, a přitom jednoduchou večeří se v žádném případě neodbydete.
1 toust
- 311 kcal
- 15,5 g sacharidů
- 20 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 2 tousty
- 2 plátky Tousťáku
- 1/2 avokáda
- 1 balení Vilgain sardinek
- 80 g sýru cottage
- červená cibule
- citron
- sůl
- pepř
- čerstvé bylinky
- 2 plátky Tousťáku
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce Vilgain chutney
- 100 g Vilgain R2E hovězího masa
- rukola
- bylinky
- himalájská sůl
Postup
-
Avokádový toust se sardinkami:
Tousty opečeme v toustovači nebo na pánvi nasucho.Avokádo rozmačkáme vidličkou.
Na opečené tousty přidáme cottage sýr, rozmačkané avokádo, které zakápneme citronem a dochutíme solí s pepřem. Nakonec přidáme kousky sardinek.
Tousty ozdobíme červenou cibulí a bylinkami.
-
Toust s hovězím masem a cibulovým chutney:
Tousty opečeme v toustovači nebo na pánvi nasucho.Hovězí maso nakrájíme na kousíčky.
Opečené tousty namažeme zakysanou smetanou, přidáme rukolu, cibulové chutney a nakonec nakrájené hovězí maso.
Tousty ozdobíme bylinkami a dochutíme himalájskou solí.
-
Caprese toust s veganskou pomazánkou:
Tousty opečeme v toustovači nebo na pánvi nasucho.Opečené tousty namažeme veganskou pomazánkou, obložíme plátky mozzarelly a kousky rajčat.
Tousty dochutíme oreganem a bazalkou.
-
Dobrou chuť.