Příznivci asijské kuchyně pozor! Máme pro vás recept na oblíbené letní závitky s krevetami a arašídovou omáčkou. Skvěle se hodí jako předkrm, ale můžou posloužit i jako lehčí oběd nebo večeře, která je za pár minut hotová a nejlepší na závitcích je, že naplnit je můžete tím, co máte ze všeho nejraději. Krevety klidně vyměňte za tofu nebo kuřecí prsa, zeleninu přidejte podle chuti a s vaší variantou se nezapomeňte pochlubit na Instagramu s označením @vilgainrecepty! 👌🏻
1 porce obsahuje
- 139 kcal
- 22,7 g sacharidů
- 2,6 g tuků
- 5,4 g bílkovin
Na 8 porcí
- 120 g rýžových nudlí
- 8 rýžových papírů
- ledový salát
- 1/2 okurky
- 150 g mrkve
- koriandr
- čerstvá bazalka
- 200 g krevet
- chilli
- 2 lžíce arašídového másla
- 3 lžíce amino omáčky
- 1 lžíce vinného octa
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce sriracha omáčky
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
- 1/2 čajové lžičky Vilgain sušeného zázvoru
- voda
Postup
-
Rýžové nudle dáme vařit dle návodu. Po uvaření je scedíme a propláchneme studenou vodou. Přidáme pár kapek olivového oleje a promícháme. -
Použijeme předvařené krevety bez střívka, které orestujeme na trošce oleje na pánvi. Krevety osolíme opepříme, přidáme chilli a česnek. Restujeme cca 5 minut a dáme stranou.
-
Mrkev nakrájíme na tenké plátky. Okurku oloupeme a také jí nakrájíme na tenké plátky.
-
Do velké mísy si nalijeme horkou vodu, do které namočíme rýžový papír a čekáme, dokud není měkký.
-
Rýžový papír rozložíme na prkénko.
-
Do spodní části papíru vložíme nakrájený ledový salát, pár plátků mrkve, okurky a lístky bazalky. Nad to rozložíme 3 krevety a lístky koriandru.
-
Závitek opatrně zabalíme.
-
Na omáčku smícháme společně všechny suroviny. Dle konzistence přidáváme vodu, aby omáčka byla jemná a tekutějsí.
-
Závitky podáváme s arašídovou omáčkou.
Dobrou chuť.