Také tak milujete jídla nasladko? My ano! Proto jsme tentokrát připravili recept na skvělé kari sladké po mangu a inspirované Indií.
Myslíme si, že se určitě stane oblíbencem ve vaší kuchyni. Tak pojďme na to. :)
1 porce obsahuje
- 545 kcal
- 79 g sacharidů
- 20 g tuků
- 31 g bílkovin
Na 4 porce
- 250 g rýže Basmati
- 400 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 10 g zázvoru
- 2 stroužky česneku
- kokosový olej ve spreji
- 400 ml kokosového mléka
- 1 mango
- koriandr
- voda
- kurkuma
- sušený česnek
- sušená cibule
- sůl
- pepř
Postup
-
Pánev zastříkneme kokosovým olejem ve spreji, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a zázvorem. -
Orestovanou cibulku s česnekem a zázvorem přendáme do mixéru. Dále přidáme nakrájené mango (pokud máte rádi sladší jídla, můžete přidat manga 2), kokosové mléko a veškeré koření. Celou směs rozmixujeme dohladka.
-
Omáčku přelijeme na pánev a přidáme do ní na kostičky nakrájené kuřecí maso a trochu vody.
-
Vaříme přibližně 20 minut, dokud se maso neuvaří.
-
Podáváme s basmati rýží a čerstvým koriandrem.
Dobrou chuť.