Kari z černé čočky beluga

Michaela Šupáková
Michaela Šupáková
40 min.
33 Líbí se mi Komentáře
1
Uložit recept
Kari z černé čočky beluga

Pokud chcete do jídelníčku zařadit více zdravých luštěnin, vsaďte na černou čočku, které se říká beluga. Čočka beluga má drobná zrnka, netradiční barvu a jemnou oříškovou chuť. Při vaření se nerozvaří a hodí se tak k přípravě polévek, salátů nebo luštěninového kari.

1 porce obsahuje

  • 290 kcal
  • 80 g sacharidů
  • 19 g tuků
  • 23 g bílkovin

Na 2 porce

Na kari
K podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme kokosový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, čerstvý najemno nastrouhaný zázvor, na kolečka nakrájenou mrkev a restujeme cca 2 minuty. 

  2. Přidáme kari koření, černou čočku a promícháme. Poté přidáme rajčatovou passatu, kokosové mléko a vodu. Pánev přikryjeme pokličkou a vaříme cca 20-25 minut. Podle potřeby doléváme vodu. Kari z černé čočky beluga

  3. Přidáme na kostky nakrájené batáty a vaříme dalších 15 minut do změknutí batátů. Kari ochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Ke konci vaření vmícháme baby špenát a jakmile zavadne, odstavíme pánev z plotny.Kari z černé čočky beluga

  4. Hotové kari ozdobíme na talíři nasekanou listovou petrželkou nebo koriandrem a podáváme s rýží.Kari z černé čočky beluga

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
33 Líbí se mi Uložit recept