Vegetariánské kari s kokosovým mlékem

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová
30 min.
98 Líbí se mi Komentáře
4
Uložit recept
Vegetariánské kari s kokosovým mlékem

Chuťově skvělé, extrémně rychlé, bez masa a přesto nutričně vyvážené. Přesně takové je toto kari s tofu a kokosovým mlékem. Už za půl hodiny vám na stole přistane oběd nebo večeře a hodit se bude taky do krabičky s sebou do práce.

1 porce obsahuje cca 100 g rýže a 250 g směsi

  • 684 kcal
  • 80 g sacharidů
  • 26 g tuků
  • 30 g bílkovin

Na 2 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Vegetariánské kari s kokosovým mlékemNejprve si nakrájejte cibuli na drobno. Rozpalte pánev, rozehřejte olej a orestujte cibuli. Když začne zlátnout, přidejte lžičku kurkumy, lžičku sušeného česneku a ještě chvíli restujte

  2. Po chvíli přidejte nakrájená cherry rajčata, tofu a propláchnutou červenou čočku. Následně zalijte kokosovým mlékem a cca 150 ml vody, ve které jste si rozmíchali lžičku zeleninové Bujónky.

  3. Takto nechte pobublávat 15 - 20 minut do měkka. Průběžně kontrolujte a případně podlijte trochou vody.

  4. Mezitím si uvařte indiánskou nebo jasmínovou rýži a vajíčka k podávání. Luštěninovou směs před podáváním ochutnejte, případně lehce dosolte a dochuťte.

  5. Servírujte podle chuti s koriandrem a černým sezamem.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
98 Líbí se mi Uložit recept