Chuťově skvělé, extrémně rychlé, bez masa a přesto nutričně vyvážené. Přesně takové je toto kari s tofu a kokosovým mlékem. Už za půl hodiny vám na stole přistane oběd nebo večeře a hodit se bude taky do krabičky s sebou do práce.
1 porce obsahuje cca 100 g rýže a 250 g směsi
- 684 kcal
- 80 g sacharidů
- 26 g tuků
- 30 g bílkovin
Na 2 porce
- 100 g červené čočky
- 90 g tofu
- 130 ml kokosového mléka
- 100 g cherry rajčat
- 50 g cibule
- 2 vejce
- 1 čajová lžička bujónu
- 150 ml vody
- 100 g hnědé rýže
- 1/2 čajové lžičky kurkumy
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
Postup
-
Nejprve si nakrájejte cibuli na drobno. Rozpalte pánev, rozehřejte olej a orestujte cibuli. Když začne zlátnout, přidejte lžičku kurkumy, lžičku sušeného česneku a ještě chvíli restujte -
Po chvíli přidejte nakrájená cherry rajčata, tofu a propláchnutou červenou čočku. Následně zalijte kokosovým mlékem a cca 150 ml vody, ve které jste si rozmíchali lžičku zeleninové Bujónky.
-
Takto nechte pobublávat 15 - 20 minut do měkka. Průběžně kontrolujte a případně podlijte trochou vody.
-
Mezitím si uvařte indiánskou nebo jasmínovou rýži a vajíčka k podávání. Luštěninovou směs před podáváním ochutnejte, případně lehce dosolte a dochuťte.
-
Servírujte podle chuti s koriandrem a černým sezamem.