Asijská kuchyně nikdy neomrzí a nezklame! Jestli jsi právě ty milovník asijských jídel, vyzkoušej tento recept na tofu v pálivé omáčce s rýží.
Recept je opravdu jednoduchý a i když tak nevypadá, zabere jen chvilku na přípravu.
1 porce obsahuje
- 715 kcal
- 85,1 g sacharidů
- 30,9 g tuků
- 25,4 g bílkovin
Na 2 porce
- 240 g tofu
- 30 g panko strouhanky
- 160 g Vilgain kečupu bez cukru
- 20 g amino omáčky
- 20 g javorového sirupu
- 20 g avokádového oleje
- 10 g rýžového octa
- 10 g kukuřičného škrobu
- 10 g černého sezamu
- 100 g rýže Basmati
- 100 g avokáda
- 100 g mrkve
- 1,5 čajové lžičky chilli
- 5 lžic vody
- jarní cibulka
Postup
-
Tofu nakrájíme na stejně tlusté plátky.
-
Kukuřičný škrob v misce smícháme s vodou.
-
Do druhé misky si připravíme panko strouhanku.
-
Tofu nejdříve namočíme ve vodě se škrobem a poté obalíme ve strouhance.
-
Olej rozehřejeme na pánvi a opečeme na něm rozmačkaný česnek.
-
Poté k česneku přilijeme kečup, amino omáčku, ocet, javorový sirup a chilli.
-
K omáčce přidáme tofu a obalíme ho omáčkou z obou stran. Smažíme, dokud tofu nezezlátne.
-
Rýži uvaříme dle návodu na obalu.
-
Do misky naservírujeme uvařenou rýži, na plátky nastrouhanou mrkev, a tofu.
-
Nakonec přidáme semínka a jarní cibulku.
Tak dobrou chuť!