Na Nový rok nemusíte vařit jen čočku na kyselo a navíc kdo rád zkouší chutě zahraniční kuchyně, tak ho tenhle rychlý dhál jistě nezklame. Opravdu je rychlý, protože je v něm použitá už uvařená čočka. A pokud patříte mezi ty, kteří přijdou domů vyhladovělí a snědí vše, co jim přijde pod ruku, určitě toto jídlo oceníte.
1 porce obsahuje 1 miska dhálu
- 631 kcal
- 108,4 g sacharidů
- 9,4 g tuků
- 23,4 g bílkovin
Na 3 porce
- 2 balení Vilgain R2E hnědé čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 čajové lžičky garam masaly
- 1/2 čajové lžičky kurkumy
- 100 g 12% smetany
- 1 bujón
- 300 ml vody
- 1 rajčata v konzervě
- 280 g rýže Basmati
- voda
- 1 čajová lžička himalájské soli
- citron
- listová petržel
Postup
-
Jako první si v hrnci na oleji opečeme polovinu nakrájené cibule a za chvíli přidáme jeden nasekaný stroužek česneku. Do toho dáme dvě balení R2E čočky a promícháme. -
Do hrnce dáme celou konzervu rajčat, kterou vypláchneme teplotu vodou a ve vodě rozpustíme bujon. Následně vlijeme do čočky a přidáme najemno nastrouhaný druhý stroužek česneku.
-
Necháme chvíli vařit, než se vše propojí. Potom přilijeme smetanu na vaření, přidáme koření garam masala a kurkumu. Dobře promícháme a necháme probublat.
-
Mezitím si uvaříme také rýži. Tu dobře promyjeme, dáme do hrnce s druhou polovičkou nakrájené cibule, solí a zalijeme vodou. Necháme dusit 10-15 minut na nejslabším stupni.
-
Ozdobíme citrónem, kterým si dhál můžeme pokapat, a petrželkou.
-
Dobrou chuť a šťastný nový rok!