Rychlý čočkový dhál s rýží

Romana Henželova
Romana Henželova
25 min.
52 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Rychlý čočkový dhál s rýží

Na Nový rok nemusíte vařit jen čočku na kyselo a navíc kdo rád zkouší chutě zahraniční kuchyně, tak ho tenhle rychlý dhál jistě nezklame. Opravdu je rychlý, protože je v něm použitá už uvařená čočka. A pokud patříte mezi ty, kteří přijdou domů vyhladovělí a snědí vše, co jim přijde pod ruku, určitě toto jídlo oceníte. 

1 porce obsahuje 1 miska dhálu

  • 631 kcal
  • 108,4 g sacharidů
  • 9,4 g tuků
  • 23,4 g bílkovin

Na 3 porce

Na omáčku:
Příloha:
K dokončení:
  • citron
  • listová petržel

Postup

  1. Rychlý čočkový dhál s rýží Jako první si v hrnci na oleji opečeme polovinu nakrájené cibule a za chvíli přidáme jeden nasekaný stroužek česneku. Do toho dáme dvě balení R2E čočky a promícháme.

  2. Do hrnce dáme celou konzervu rajčat, kterou vypláchneme teplotu vodou a ve vodě rozpustíme bujon. Následně vlijeme do čočky a přidáme najemno nastrouhaný druhý stroužek česneku.

  3. Necháme chvíli vařit, než se vše propojí. Potom přilijeme smetanu na vaření, přidáme koření garam masala a kurkumu. Dobře promícháme a necháme probublat.

  4. Mezitím si uvaříme také rýži. Tu dobře promyjeme, dáme do hrnce s druhou polovičkou nakrájené cibule, solí a zalijeme vodou. Necháme dusit 10-15 minut na nejslabším stupni.

  5. Ozdobíme citrónem, kterým si dhál můžeme pokapat, a petrželkou.

  6. Dobrou chuť a šťastný nový rok! Rychlý čočkový dhál s rýžíRychlý čočkový dhál s rýží

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
52 Líbí se mi Uložit recept