Vegan čočkový salát s pistáciovou salsou

Anna Částková
Anna Částková
50 min.
13 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Vegan čočkový salát s pistáciovou salsou

Tento teplý čočkový salát ze sladkých brambor s pistáciovou salsou a tahini polevou je plný vlákniny a rostlinných bílkovin. Představuje proto vydatný a zdravý oběd nejen pro vegany.

1 porce obsahuje 1 talíř salátu

  • 438 kcal
  • 38 g sacharidů
  • 25 g tuků
  • 13 g bílkovin

Na 2 porce

Postup

  1. Vegan čočkový salát s pistáciovou salsouPředehřejte troubu na 200 °C. Batáty nakrájejte na kostičky a rozložte na plech. Promíchejte je s 1 polévkovou lžící olivového oleje a po ¼ lžičky soli a pepře. Pečte 25 až 30 minut, v polovině pečení jednou přehoďte, dokud brambory nezměknou.

  2. Vegan čočkový salát s pistáciovou salsouZatímco se batáty pečou, připravte si pistáciovou salsu: smíchejte nasekaný koriandr, petržel, pistácie, limetkovou kůru, 1 lžíci limetkové šťávy a po ¼ lžičky soli a černého pepře. Přidejte zbylou část olivového oleje a dobře promíchejte.

  3. V samostatné menší misce smíchejte tahini, zbývající 1 polévkovou lžíci limetkové šťávy a 1 polévkovou lžíci vody; promíchejte dohladka.

  4. Do velké mísy si připravte upečené batáty a čočku, přidejte pistáciovou pastu a důkladně promíchejte. Rozprostřete na servírovací talíř nebo mísu. Nakonec pokapejte tahini-limetkovou směsí a podávejte.

    Dobrou chuť!Vegan čočkový salát s pistáciovou salsou

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
13 Líbí se mi Uložit recept