Vegan indické kari s čočkovými kuličkami

Kristína Močková
Kristína Močková
60 min.
128 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Vegan indické kari s čočkovými kuličkami

Zahřej se kombinací kari omáčky, vege čočkových kuliček a čerstvého koriandru, která dohromady tvoří neobyčejný a velmi chutný oběd plný mikronutrientů a vlákniny. 

1 porce obsahuje Jedna větší porce, tedy 8 kuliček s omáčkou a 40 g basmati rýže (za syrova)

  • 611 kcal
  • 93,4 g sacharidů
  • 18,2 g tuků
  • 20 g bílkovin

Na 1 porci

Na „meatballs“
Na kari omáčku

Postup

  1. Čočku i quinou si uvaříme podle návodu do měkka. Nezapomeneme osolit.

  2. Cibuli osmažíme na pánvi s kapkou oleje. Všechno spolu smícháme a pomačkáme. Přimícháme ovesnou mouku a vypracujeme lepkavou hmotu. S navlhčenýma rukama tvarujeme menší kuličky, které restujeme na nepřilnavé pánvi s olejem. Olej je potřebný, jinak se přilepí. Vegan indické kari s čočkovými kuličkami

  3. Mezitím si připravíme omáčku. Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme směs koření, nakrájené rajče a mrkev. Zalijeme vodou a necháme podusit, dokud mrkev není úplně měkká. Pokud chceme hladkou omáčku, promixujeme několika stisknutími ponorného mixéru. Omáčku osolíme a dochutíme limetovou šťávou. Nakonec přilijeme kokosové mléko a zamícháme.  Vegan indické kari s čočkovými kuličkami

  4. Kuličky vložíme do omáčky, všechno spolu ještě prohřejeme a podáváme s basmati rýží, ozdobíme čerstvým koriandrem a plátkem limety. Dobrou chuť! Nezapomeňte nám ukázat, co jste navařili. Označte nás na Instagramu nebo Tiktoku pod @aktinrecepty :) Vegan indické kari s čočkovými kuličkami

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
128 Líbí se mi Uložit recept