Zahřej se kombinací kari omáčky, vege čočkových kuliček a čerstvého koriandru, která dohromady tvoří neobyčejný a velmi chutný oběd plný mikronutrientů a vlákniny.
1 porce obsahuje
- 611 kcal
- 93,4 g sacharidů
- 18,2 g tuků
- 20 g bílkovin
Na 1 porci
- 45 g zelené čočky
- 20 g quinoi
- 1/2 červené cibule
- olivový olej ve spreji
- 20 g ovesné mouky
- sůl
- koření
- koriandr
- olivového oleje
- 1/2 červené cibule
- 1 mrkev
- 1 rajče
- 3 čajové lžičky kari koření
- 1 čajová lžička garam masaly
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička kurkumy
- sůl
- 80 g kokosového mléka
- 1 šťáva z limetky
Postup
-
Čočku i quinou si uvaříme podle návodu do měkka. Nezapomeneme osolit.
-
Cibuli osmažíme na pánvi s kapkou oleje. Všechno spolu smícháme a pomačkáme. Přimícháme ovesnou mouku a vypracujeme lepkavou hmotu. S navlhčenýma rukama tvarujeme menší kuličky, které restujeme na nepřilnavé pánvi s olejem. Olej je potřebný, jinak se přilepí.
-
Mezitím si připravíme omáčku. Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme směs koření, nakrájené rajče a mrkev. Zalijeme vodou a necháme podusit, dokud mrkev není úplně měkká. Pokud chceme hladkou omáčku, promixujeme několika stisknutími ponorného mixéru. Omáčku osolíme a dochutíme limetovou šťávou. Nakonec přilijeme kokosové mléko a zamícháme.
-
Kuličky vložíme do omáčky, všechno spolu ještě prohřejeme a podáváme s basmati rýží, ozdobíme čerstvým koriandrem a plátkem limety. Dobrou chuť! Nezapomeňte nám ukázat, co jste navařili. Označte nás na Instagramu nebo Tiktoku pod @aktinrecepty :)