Indická lahůdka nejen pro vegany: Bezmasé kuličky v kari omáčce

Kristína Močková
Kristína Močková před 9 měsíci
60 min.
Indická lahůdka nejen pro vegany: Bezmasé kuličky v kari omáčce

Bez práce nejsou koláče. A vlastně ani tyto bezmasé kuličky. V kuchyni strávíte přibližně hodinu, ale na výsledku si stoprocentně pochutnáte. V kombinaci s kari omáčkou s kokosovým mlékem, basmati rýží a čerstvým koriandrem tvoří neobyčejný a velmi chutný oběd plný mikronutrientů a vlákniny. 

Jedna větší porce, tedy 8 kuliček s omáčkou a 40 g basmati rýže (za syrova) bude znamenat

  • 611 kcal
  • 93,4 g sacharidů
  • 18,2 g tuků
  • 20 g bílkovin

Na 1 porci

Na „meatballs“
Na kari omáčku

Postup

  1. Čočku i quinou si uvaříme podle návodu do měkka. Nezapomeneme osolit. Cibuli osmažíme na pánvi s kapkou oleje. Všechno spolu smícháme a pomačkáme. Přimícháme ovesnou mouku a vypracujeme lepkavou hmotu. S navlhčenýma rukama tvarujeme menší kuličky, které restujeme na nepřilnavé pánvi s olejem. Olej je potřebný, jinak se přilepí. 

  2. Mezitím si připravíme omáčku. Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme směs koření, nakrájené rajče a mrkev. Zalijeme vodou a necháme podusit, dokud mrkev není úplně měkká. Pokud chceme hladkou omáčku, promixujeme několika stisknutími ponorného mixéru. Omáčku osolíme a dochutíme limetovou šťávou. Nakonec přilijeme kokosové mléko a zamícháme.  

  3. Kuličky vložíme do omáčky, všechno spolu ještě prohřejeme a podáváme s basmati rýží, ozdobíme čerstvým koriandrem a plátkem limety. Dobrou chuť! Nezapomeňte nám ukázat, co jste navařili pod #aktinrecepty :) 

Poděkuj autorovi
50 lidí již poděkovalo
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu