Čočkové těstoviny s rajčaty a ricottou

Aneta Pohořelická
Aneta Pohořelická
20 min.
24 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Čočkové těstoviny s rajčaty a ricottou

Už jste vyzkoušeli naše luštěninové těstoviny? Díky vyššímu obsahu bílkovin, vlákniny a nižšímu podílu sacharidů se hodí do zdravého životního stylu nebo do redukční diety.

My jsme z nich tentokrát připravili rajčatovo-ricottovou rychlovku, která k těstovinám padne prostě jako prdel na hrnec.

Tak pojďmě na to.

1 porce obsahuje

  • 443 kcal
  • 54 g sacharidů
  • 10,6 g tuků
  • 30 g bílkovin

Na 3 porce

Postup

  1. Čočkové těstoviny s rajčaty a ricottouTěstoviny uvaříme dle návodu na obalu. 

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a přidáme prolisovaný česnek. Necháme rozvonět. Přilijeme rajčata v konzervě, dochutíme tymiánem, bazalkou a rozmarýnem. Osolíme, opepříme a necháme vařit cca 5 minut.

  3. Poté do omáčky přidáme těstoviny a promícháme.

  4. Nakonec přimícháme ricottu, kůru z citronu, čerstvou bazalku, rukolu a posypeme strouhaným parmazánem. Můžete ozdobit ještě praženými dýňovými semínky, které v jídle hezky křupnou. 

    Dobrou chuť.Čočkové těstoviny s rajčaty a ricottou

    Čočkové těstoviny s rajčaty a ricottou

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
24 Líbí se mi Uložit recept