Už jste vyzkoušeli naše luštěninové těstoviny? Díky vyššímu obsahu bílkovin, vlákniny a nižšímu podílu sacharidů se hodí do zdravého životního stylu nebo do redukční diety.
My jsme z nich tentokrát připravili rajčatovo‑ricottovou rychlovku, která k těstovinám padne prostě jako prdel na hrnec.
Tak pojďmě na to.
1 porce obsahuje
- 443 kcal
- 54 g sacharidů
- 10,6 g tuků
- 30 g bílkovin
Na 3 porce
- 250 g čočkových těstovin
- 400 ml rajčat v konzervě
- 10 ml olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1/2 čajové lžičky pepře
- 1 čajová lžička tymiánu
- 1 čajová lžička rozmarýnu
- 1 čajová lžička bazalky
- 1 hrnek rukoly
- 1/2 citrónové kůry
- 100 g ricotty
- 40 g parmazánu
- himalájská sůl
- čerstvá bazalka
Postup
-
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. -
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a přidáme prolisovaný česnek. Necháme rozvonět. Přilijeme rajčata v konzervě, dochutíme tymiánem, bazalkou a rozmarýnem. Osolíme, opepříme a necháme vařit cca 5 minut.
-
Poté do omáčky přidáme těstoviny a promícháme.
-
Nakonec přimícháme ricottu, kůru z citronu, čerstvou bazalku, rukolu a posypeme strouhaným parmazánem. Můžete ozdobit ještě praženými dýňovými semínky, které v jídle hezky křupnou.
Dobrou chuť.