Dnes už každý dobře ví, že vegani nezobou jen klíčky a výhonky. Třeba takové luštěninové burgery jim závidí kdejaký masožravec.
Ať už se vyhýbáte živočišné stravě nebo ne, rozhodně recept vyzkoušejte v rámci pestrého jídelníčku. Věříme, že se čočkové burgery probojují mezi vaše stálice.
1 porce obsahuje
- 389 kcal
- 58 g sacharidů
- 9 g tuků
- 19 g bílkovin
Na 4 porce
- 300 g čočky
- 50 g mrkve
- 70 g rajčatového protlaku
- 20 g tahini
- 1/2 citronové šťávy
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce sušené cibule
- sůl
- pepř
- řepkový olej
- 100 g červeného zelí
- 50 g mrkve
- 15 g tahini
- 1/2 citronové šťávy
- sůl
- pepř
- 6 bulek
- kečup
Postup
-
Nejdříve si připravíme salát.
Zelí nasekáme na menší nudličky, mrkev nastrouháme nahrubo. Potom zeleninu smícháme se zbylými ingrediencemi a dáme uležet do lednice.
-
Všechny ingredience na burgerové placky spolu rozmixujeme ve větší míse. Ze vzniklé směsi vytvarujeme čtyři stejné kuličky, které následně stlačíme dlaní do tvaru placky.
Smažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje, na mírném plameni, z každé strany zhruba pět minut.
-
A teď už hurá kompletovat burgery!
Bulky opečeme a pomažeme kečupem nebo rajčatovým protlakem. Na to burgerová placka, salát, přikrýt druhou polovinou bulky a může se servírovat!
Dobrou chuť.