Čočkové burgery

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
20 min.
23 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Čočkové burgery

Dnes už každý dobře ví, že vegani nezobou jen klíčky a výhonky. Třeba takové luštěninové burgery jim závidí kdejaký masožravec.

Ať už se vyhýbáte živočišné stravě nebo ne, rozhodně recept vyzkoušejte v rámci pestrého jídelníčku. Věříme, že se čočkové burgery probojují mezi vaše stálice.

1 porce obsahuje 1 burger

  • 389 kcal
  • 58 g sacharidů
  • 9 g tuků
  • 19 g bílkovin

Na 4 porce

Na burgery:
Na salát:
  • 100 g červeného zelí
  • 50 g mrkve
  • 15 g tahini
  • 1/2 citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
Na servírování:

Postup

  1. Čočkové burgery

    Nejdříve si připravíme salát. 

    Zelí nasekáme na menší nudličky, mrkev nastrouháme nahrubo. Potom zeleninu smícháme se zbylými ingrediencemi a dáme uležet do lednice.

  2. Všechny ingredience na burgerové placky spolu rozmixujeme ve větší míse. Ze vzniklé směsi vytvarujeme čtyři stejné kuličky, které následně stlačíme dlaní do tvaru placky.

    Smažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje, na mírném plameni, z každé strany zhruba pět minut.

  3. A teď už hurá kompletovat burgery!

    Bulky opečeme a pomažeme kečupem nebo rajčatovým protlakem. Na to burgerová placka, salát, přikrýt druhou polovinou bulky a může se servírovat!

    Dobrou chuť.

    Čočkové burgery

    Čočkové burgery

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
23 Líbí se mi Uložit recept