Cizrnový dhal s květákem a batáty

Šárka
Šárka Červinková
30 min.
86 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Cizrnový dhal s květákem a batáty

Cizrnový dhal s květákem a batáty zasytí a zahřeje v tomto zimním období každého. Co si takhle jednou odpočinout od masa a dopřát svému tělu bezmasý pokrm, který ani přesto nebude ochuzený o potřebné živiny. Na tomto jídle si pochutná každý vegetarián, vegan, ale i masožravec. Každý zcela jistě ocení i jednoduchost a rychlost tohoto receptu, takže oběd nebo večeře je na stole za pár minut!

1 porce obsahuje

  • 520 kcal
  • 67 g sacharidů
  • 21 g tuků
  • 12 g bílkovin

Na 5 porcí

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu.

    Cizrnový dhal s květákem a batáty

  2. Květák rozebereme na růžičky, batátu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Květák s batátou dáme vařit do osolené vody na 15 minut.

  3. Na pánvi si rozpálíme olivový olej, na který dáme restovat plátky česneku, nadrobno nakrájenou červenou cibuli a nadrobno nasekaný čerstvý zázvor. Přidáme koření – kurkumu, chilli, sušený koriandr a římský kmín. Restujeme, dokud se koření nerozvoní.

  4. Poté přidáme na pánev předvařený květák s batáty a cizrnu.

  5. Celou směs podlijeme pasírovanými rajčaty a kokosovým mlékem. Přidáme lžíci zeleninové bujónky a necháme vařit přibližně 10 minut.

  6. Nakonec celou směs ochutíme solí a pepřem.

  7. Dhal podáváme s basmati rýží a čerstvými bylinkami.

  8. Dobrou chuť.

    Cizrnový dhal s květákem a batáty

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
86 Líbí se mi Uložit recept