Vegan Palak Paneer: Indický špenát s tofu a dvěma přílohami

Kristína Močková
Kristína Močková před 6 měsíci
3
50 min.
Vegan Palak Paneer: Indický špenát s tofu a dvěma přílohami

Palak Paneer je indické jídlo složené z krémového kořeněného špenátu a sýra Paneer. My jsme jídlo připravili ve veganské verzi z tofu. Jako přílohu jsme zvolili voňavou basmati rýži a rychlý naan ze dvou ingrediencí. Na talíři jsme měli chutné, vyvážené a bezmasé jídlo, které si získá i masožravce. 

1 porce obsahuje

  • 545 kcal
  • 68 g sacharidů
  • 19 g tuků
  • 28 g bílkovin

Na 2 porce

Postup

  1. Vegan Palak Paneer: Indický špenát s tofu a dvěma přílohamiNa pánvičce s olejem si osmažíme nakrájené tofu dozlatova. V mezičase ho osolíme a poprášíme kari kořením. Pokud používáte hedvábné tofu, bude trvat déle, než chytne barvu – přibližně 7 minut z každé strany.  Vegan Palak Paneer: Indický špenát s tofu a dvěma přílohami

  2. Ve větší pánvi si podusíme špenát, osolíme a dochutíme kořením Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme překrojená cherry rajčata (slupky později odstraníme) a krátce povaříme. Nakonec směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Konzistence nemusí být úplně hladká, je to na vás. Vegan Palak Paneer: Indický špenát s tofu a dvěma přílohami

  3. K hotovému špenátu přidáme tofu a promícháme. Podáváme s basmati rýží a indickým chlebem (naan). Ten si připravíme smícháním jogurtu (pro vegan verzi použijeme sójový), mouky, trošky soli a špetky prášku do pečiva. Těsto rozdělíme a vytvarujeme dvě tenké placky, které opečeme na horké pánvi bez oleje.  Vegan Palak Paneer: Indický špenát s tofu a dvěma přílohami

Poděkuj autorovi
27
Aktin Whey protein
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________